2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Civil Fórum Miskolcon

A civil szervezetek támogatási rendszerének változásairól, a Nemzeti Civil Alapprogram jövőjéről tájékoztatták az érintetteket azon a fórumon, amit szerdán délelőtt tartottak a városházán. A Szikra Alapítvány szervezésben zajló programon Zsiga Marcell Miskolc alpolgármestere köszöntötte a tanácskozást.

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára a civilek jövőjéről beszélt: Optimista vagyok, s erre minden ok megvan, hiszen a kormány mind morálisan, mind értékeiben újjáépíti az országot. Kire támaszkodna ebben a kormány, ha nem a civilekre? A civil szervezeteket stratégiai partnerének tekinti a kormány, és az célja, hogy lebontsa a gátakat ami akadályozza, nehezíti a működést, -mondta az államtitkár,- majd arról beszélt, hogy milyen adminisztratív és pénzügyi terhektől szabadítja majd meg a szervezeteket az új egyesülési jogról szóló törvény. Mint mondta, ebben az évben  30 milliárd forint pályázati pénz áll az egyesületek rendelkezésére.
Horváth Tibor, az NCA Tanácsának alelnöke az NCA jövőjéről beszélt.
Kovács Zsolt, a megyei önkormányzat referense pedig többek között azt is elmondta, hogy ebben az évben nemcsak az önkormányzatok büdzséje szerényebb, hanem pl. a Mecénás Alapba is a tavalyi 26 millió forint helyett, csak 11 millió jutott.Ez bizony meglehetősen kevés egy olyan megyében, ahol 5600 bejegyzett szervezet van.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek