2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Azt fényképezitek, hogy jön a villamos?!

Azt fényképezitek, hogy jön a villamos?!

Azt fényképezitek, hogy jön a villamos?!Most ez a „sztori”. Főleg a tömegközlekedés, a járművek nagy rajongóinak. Miskolcon is vannak ilyenek, s a Zöld nyíl projekt beindultával buzgón fényképeznek a srácok. Mi meg őket videóztuk le, továbbá vasárnapról hétfőre virradóra a villamosok kitelepülését.

Utóbbi műveletre, melynek során majdnem húsz szerelvény hagyta el a városi közlekedési társaság Szondi utcai telepét, azért volt szükség, hogy a május 10-től elinduló pályarekonstrukciós beruházás építési munkálatai miatt lezárt belvárosi szakaszon (Tiszai – Thököly) kívül a Győri kapu és Diósgyőr között zavartalanul járhasson a villamosforgalom. Az átköltöztetés vasárnapról hétfőre virradóra zajlott, az „éj leple alatt”, de azért jópár közlekedésrajongó tudott róla s kint volt az utak mentén, le ne maradjon a ritka és különleges manőverről. A szerelvények a tranzakció végeztével szépen felsorakoztak az Újgyőri főtér melletti vágányszakaszon, illetve az Ifjúsági ház előtt. (Utóbbi ponton egy piros SGP is látható immár, amely csak áll, afféle ideiglenes végállomási épületként szolgálva). A villamosokat az MVK-sok hármasával vezették keresztül a (bel)városon, egy-egy trió célba juttatása után kocsival visszahajtva telepre.

A különleges járművek ifjú rajongói egyébként már azt is megnézték a megelőző órákban – vasárnap kora este -, hogy a szakcég szakemberei ellenőrizték a Thököly utcánál kialakított váltót. Ez is látható következő videónkon, ahogy a másnap délelőtti helyzet is a Győri kapui átszállópontnál. (A Thökölynél érnek össze a villamosvonalak és az őszig tartó építés idején működő villamospótló buszok vonalai.)

Korábbi tájékoztatások videóanyagainkban:

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 1.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 2.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 3.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 4.

További információk:

http://www.mvkzrt.hu

http://zoldnyil.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek