2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 4.

Lassan megszokhatják a miskolciak, hogy változások, nehézségek adódnak a város (tömeg) közlekedésben, de jövő hétfőtől ezek fokozódnak és hosszabb távra nyúlnak. Megmutatjuk, május 10-től mivel jár a Zöld Nyíl projekt.

 

Úgy is mondhatnánk: mivel jár a villamost előnyben részesítő nagyközönség. Természetesen villamospótlóval. Mivel a belvárost, elsősorban a főutca „alsó” szakaszát érintő építkezések általánosságban nehezíteni, lassítani fogják a közlekedést a megyeszékhelyen az előttünk álló fél évben, mind inkább indokolt lesz olyan járművet igénybe venni, hogy A-ból B-be jussunk, amely kevésbé lesz akadályozva. Ilyen a sínen közlekedő villamos, annak hiányában pedig a részben ugyanott haladó villamospótló.

A május 10-től induló munkálatok miatt, mint ismeretes, a villamos csak a Thököly utca és Diósgyőr között jár, s hogy a vonal másik részén, a Győri kapu és a Tiszai pályaudvar között miként közlekednek majd hétfőtől a villamospótló buszok (köztük, figyelem, sárga volánosok is!), arról interaktív sajtótájékoztatón adott képet szerdán az MVK Zrt. Braun Csaba osztályvezető és munkatársai egy buszútra invitálták a helyi média képviselőit, s a kérdéses útvonalon végighaladva (a Thököly utca – Szent Anna – Hősök tere – Búza tér – Baross utca – Tiszai vonalon) mutatták meg, s magyarázták el, kinek mikor hol lehet felszállnia, leszállnia, átszállnia.

Az alábbi rövid filmfelvételt végignézve világosság válhat mind a tömegközlekedést kedvelő, mind az inkább az autózást választó városlakóknak, hol kell torlódásokra számítani a jövőben, merre nem lesz érdemes menni, s hova lehetetlen behajtani, avagy parkolni. Előzetesen egy tényezőt emelnénk ki szóban is: a Bajcsy-Zsilinszky utca egyirányúsítását, ami bizonyára sokakat fog érinteni, jobbára kedvezőtlenül.


Az alábbi térképvázlatot ugyancsak az MVK Zrt. bocsátotta a sajtó rendelkezésére, az ábrák ugyanazt igyekeznek érzékelteti, amiről a videón is szó esett: hogyan és milyen elvek szerint lesz érdemes a jövő héttől megválasztanunk, miként közlekedünk a városban.

 

Korábbi tájékoztatások videóanyagainkban:

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 1.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 2.

Na most akkor hogyan is lesz ez a villamos-dolog? 3.

További információk:

http://www.mvkzrt.hu

http://zoldnyil.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…