2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Ásvány fesztivál – Csak kritikusan

Ásványok drágakövek és ősmaradványok a világ minden részéről mintegy 300 asztalon – ez várja az érdeklődőket a 32. Miskolci Nemzetközti Ásványfesztiválon, mindezek mellett Csak kritikusan játék zajlik középiskolásoknak és szakmai fórum születésnapi köszöntővel.

Pénteken délelőtt sajtótájékoztatón  ismertették a szervezők az esemény részletes programját. Az ásványfesztivál 2014. március 8-án nyílik, s a két napon  át szakemberek, gyűjtők, érdekességekre, látványosságra vágyók, tanulni szándékozók – minden érdeklődő megtalálhatja a számára izgalmas tartalmakat. A nagy hagyományokkal bíró ásványbörzének az egyetemi főépület ad helyet.
A kétnapos kiállítást egy szakmai fórum előzi meg amelyen Dr. Szakáll Sándort, a Műszaki Földtudományi Kar Ásvány és Kőzettani Intézet tanszékének docensét, a Móra Ferenc – díjas muzeológust köszöntik, az erre az alkalomra megjelenő, tudományos publikációkat tartalmazó kötettel.
Az ásványfesztivál alkalmas arra, hogy felhívják figyelmet a  karon zajló különleges kutatásokra, így például a mikroelektronikában oly fontos kritikus elemekkel foglalkozó CriticEl programra. Minthogy a fesztivál egyik célja, közelebb, hozni az ásványok világát a fiatalokhoz, számukra, a középiskolások számára hirdettek meg vetélkedőt Csak kritikusan címmel. A versengés  eredményét is kihirdetik a fesztivál ideje alatt.
Gondoltak persze az apróságokra is, lesz játszóház, ahol a szervezők játszóeszközként is bemutatják az ásványokat, a kőzeteket úgy, hogy közben tanulni is lehet róluk.
A szervezők elmondták, hogy az ásványfesztivál két napján, Miskolcon a 20-as buszok bekanyarodnak az egyetemre, s az MVK kiegészítő, 22-es járatokat is indít  a Centrum áruháztól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek