2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A mozgást népszerűsítő éjszakai rendezvényt tartanak júniusban

A mozgást népszerűsítő éjszakai rendezvényt tartanak júniusban

A mozgás éjszakája elnevezéssel tartanak sportrendezvényt június végén a fővárosban, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára – erről Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtök este egy budapesti sajtótájékoztatón.
A mozgáshiányos életmód következtében annyian halnak meg a világon, mint a dohányzás miatt. Még nem sikerült elérni, hogy a magyar emberek öt százalékánál többen mozogjanak rendszeresen – hívta fel a figyelmet Szócska Miklós.

Mint mondta, ha valaki hetente néhányszor húsz percet sétál, vagy valamilyen rendszeres testmozgást végez, tovább élhet.

A mozgás éjszakája elnevezésű rendezvény – amelyen ingyenes lehet részt venni – június 28-án 22 órától 29-én hajnali 4 óráig tart. A rendezvény helyszínei: az Andrássy út, a Hősök tere, a Városliget és Felvonulási tér.

A mozgás éjszakáján lesz egyebek mellett éjszakai futás az Andrássy úton, 5 és 10 kilométeres távval, kerékpártúra, evezés a Városligeti tóban, valamint lehet majd tollaslabdázni és asztaliteniszezni. Az éjszaka folyamán egyes uszodák is nyitva lesznek.

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó a mozgást a fogyókúrához hasonlította: mindkettőt nehéz elkezdeni, de nagy eredményekkel jár.

Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, háromszoros paralimpiai aranyérmes vívó azt mondta: a legjobb befektetés az egészségbe való befektetés, jó életminőség rendszeres sport nélkül elképzelhetetlen.

Kropkó Péter ironman szintén a rendszeres mozgás fontosságát emelte ki, ez szavai szerint nemcsak egészségmegőrző, hanem nagy élmény is. Fontosnak nevezte, hogy a szülők a rendszeres mozgással példát mutassanak a gyermekeiknek.A mozgás éjszakáját az Egészségkommunikációs Központ szervezi uniós forrásból. A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

A sajtótájékoztató résztvevői az Arany János utcától indultak, és az Andrássy úton futva – Szekeres Pál egy speciális kerekes székkel – érkeztek a Hősök terére.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek