2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Apartman hotel a város szívében

Eladhatatlan, az ország egyik legdrágább lakóházából, bevételt hozó Apartman Hotelt üzemeltet Miskolc városa.  Egy két szobás, átlagos méretű(50 négyzetméteres) lakás 20 millió forintba került volna.

Dr. Kriza Ákos, MMJV polgármestere a bejárással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta: A Görgey 4 az ország legdrágább lakóháza lett volna, hiszen egyetlen négyzetméter több, mint 300 ezer forintért lehetett volna értékesíteni. Egy parkoló a mélygarázsban 3 és fél millió, a felszíni parkolóban pedig 2 millió forintba került volna, de az üzletek négyzetméter ára is igen magas, 300- 350 ezer forint/ négyzetméter árban lett  meghatározva. Ezen, de még a lecsökkentett négyzetméter áron sem lehetett a lakásokat értékesíteni. Ha továbbra ebben gondolkodunk, akkor a város számára további száz milliós veszteséget okozott volna a beruházás. A funkcióváltás tehát egy kényszerhelyzet eredménye volt, amiből a legjobbat kellett kihozni.

Nem a szállodapiacra akartunk és akarunk betörni, nem konkurálni akarunk a város szállodáival, hiszen az apartman hotelt egy egészen más és új célcsoport igényeinek megfelelően alakítottuk ki. Azok számára, akik hosszabb távon szeretnének Miskolcon tartózkodni.

Egy olyan ingatlanhasznosításról van szó, amely bevételhez juttatja a várost, hasznot hoz, amely a felelős gazdálkodás és működtetés, a felelős gondolkodás eredménye, amely Miskolc város és így minden egyes polgára érdekeit szolgálja.

Szélyes Domokos
, a MIK Zrt. vezérigazgatója elmondta: A Görgey Centrum Apartman Hotel idén nyáron kezdte meg működését. Tulajdonosa, kezelője a MIK Zrt. A Görgey utcában lévő telket 2006-ban vásárolta meg a Miskolci Ingatlankezelő (MIK) Zrt., majd tervpályázatot írtak ki társasház építésre. Kiderült,  a beruházást nem lehet nyereségesen megvalósítani, 2008-ban a cég akkori vezetése mégis úgy döntött, megkezdik a 41 lakásos társasház építését. 2010-ben a MIK Zrt. új vezetése egy, már szerkezetkész épületet vett át, a munkák akkor már 700 millió forintot
emésztettek fel, így a befejezés mellett döntöttek. 2011-ben elkészült a lakóépület a lakásokra azonban még az eredetihez képest jóval lejjebb szállított áron sem volt vevő. Ekkor már 400 millió forintos volt a vesztesége a MIK Zrt.-nek.

Durányik Nóra, a Centrum Apartman Hotel vezetője mutatta be a sajtó képviselőinek a lakásokat. Elmondta, amit a szállást keresők itt találnak, azok nem csupán szobák, hanem több szobás, fürdőszobás és felszerelt konyhával rendelkező lakások. Vagyis, ezekben a lakásokban „otthoni körülmények között” több hetet is el tudnak tölteni, de a vendég a hotel jellegű szolgáltatásokat is megkapja, hiszen az apartman központi étteremmel, 24 órás portaszolgálattal, parkolási lehetőséggel és internet hozzáféréssel rendelkezik. A Centrum Apartman Hotelbe elsősorban családosokat és vállalkozókat várnak. Már ezen a hétvégén is egy 170 fős üzleti csoport szállt meg a hotelben és  kisebb-nagyobb csoportok jelezték, hogy hosszabb távra városunkba érkeznek. A következő hétvégén, – a CineFest rendezvényén-  ugyancsak telt házzal számol az Apartman Hotel.  
A Görgey 4 apartman hotellé történő átalakítása  – a több száz milliós veszteséggel szemben – 98 millió forintba került. A felújítás költségeit a Hotel várhatóan egy éven belül visszahozza.

Fotó:minap

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…