2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

AKADÁLYOK NÉLKÜL AZ ORVOSI RENDELŐBE

A rátkai önkormányzat törvényi kötelezettségének teljesítése érdekében 2007. szeptemberében sikeres pályázatot nyújtott be a község orvosi rendelőjének komplex akadálymentesítésére. A hazai- és európai uniós támogatásnak és a helyi önkormányzat által biztosított pénzügyi forrásból közel 11 millió forint értékű beruházás valósulhatott meg a közintézményben, ahol a háziorvosi rendelő mellett tanácsadó és fiókgyógyszertár is működik.Az épület előtt akadálymentes parkolót létesítettek, a kerekesszékkel és babakocsival közlekedők bejutását megkönnyítő burkolattal látták el az udvart.

A fizikai akadálymentesítés keretében az ajtókat kicserélték, mosdót és mellékhelyiséget építettek, a küszöböket eltávolították.

Az infokommunikációs akadálymentesítés biztosítása érdekében a közlekedő útvonalak mentén a burkolatban vezetősávokat alakítottak ki, az ajtókat kontrasztosra festették.
A megvalósult beruházásnak köszönhetően a mozgásukban korlátozott rátkai embereknek is elérhetőbbé váltak az egészségügyi szolgáltatások a településen.

A megújult létesítményt 2009. július 17-én 17.30. órakor ünnepélyes keretek között adták át Rátkán, az Iskola tér 16 szám alatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…