2024. 05. 15. szerda

Zsófia, Szonja
1 EUR 386 HUF
1 GBP 449 HUF

Ajándék festék az újjáépítéshez

Húszezer liter festéket adományozott a Trilak festékgyártó cég és a Katolikus Karitász a Sajó menti települések árvízben megrongálódott ingatlanok tulajdonosainak. Szeptember 29-én adták át Sajóládon a ZF-Eger olimpiai bajnok vízilabdázóinak segítségével.

Az árvízkárosultak házainak újjáépítése most érkezik abba a fázisba, amikor a megrongálódott épületek festése elkezdődhet. A Trilak festékgyár ehhez 50 raklapnyi, összesen közel húszezer liter festéket ajánlott fel. Ez a mennyiség körülbelül 300 család házának festésére elegendő a térségben.
A ZF-Eger vízilabdacsapata önkéntes felajánlásának köszönhetően az érintett körülbelül 25 sajóládi család négy olimpiai bajnok sportolótól, Biros Pétertől, Hosnyánszky Norberttől, Kis Gábortól és Szécsi Zoltántól vehette át a festékadományt. A festékek további kiosztásáról a térség településein (Felsőzsolca, Szendrőlád, Felsődobsza, Ónod, Sajólád, Sajóecseg, Gelej, Nagykinizs, Arnót) a Festékgyár együttműködő partnere, a Katolikus Karitász gondoskodik. A festékek szállítását a Transped Szállítmányozási Kft. ingyen vállalta.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nyári zsongás a belvárosban
Ilyen az, amikor beszippant a belváros - Top 5 program Bár az ország fővárosa egész évben fantasztikus programokat nyújt, ahogy igazán nyáriasra fo…
Szemben a forgalommal
Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bev…