2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » A város érdeke mindenekelőtt és -felett
A város érdeke mindenekelőtt és -felett

A város érdeke mindenekelőtt és -felett

A város érdeke mindenekelőtt és -felettPolitikai csatározások helyett a város érdekeit szolgáló érdemi munkára kíván koncentrálni a polgári összefogás és a balközép képviselőcsoport is. Ez derült ki a képviselő-testület február 4-i ülésén a frakcióvezetők napirend előtti felszólalásából.

Fazekas Zoltán, a Polgári Összefogás Ózdért Képviselőcsoport vezetője napirend előtti felszólalásában összefoglalta az elmúlt hetek, hónapok eseményeit, majd ismertette a kialakult helyzettel kapcsolatos véleményüket.

– A Polgári Összefogás Ózdért Képviselőcsoport nevében közlöm a jelenlévőkkel, hogy az esetleges további politikai csatározásokban semmilyen szinten nem veszünk részt. Viszont a város élete nem állhat meg, ezért eskünkhöz híven a képviselői feladatainkat ellátjuk, testületi és bizottsági üléseken az előterjesztések vitájában részt veszünk, véleményünket, javaslatainkat szigorúan a szakmai szempontok mentén, szükség szerint meg fogjuk tenni – fogalmazott a frakcióvezető.

 

Nyílt levél

A Balközép Képviselőcsoport polgármesternek címzett nyílt levelét Szabóné Ottmájer Zsuzsanna olvasta fel, amely azzal kezdődött, hogy Benedek Mihálytól a bizalmat megvonták, és felszólították, hogy tisztségéről mondjon le. Azt pedig, hogy ilyen körülmények között munkába állt, a saját lelkiismeretével rendezze.

– Bár bizalmunkat nem élvezi, de a város érdekeit szolgáló előterjesztéseket, kiemelve a 2010. évi költségvetést és az induló beruházásokat, alapos egyeztetés után megszavazzuk, és önkormányzati eskünk alapján a város felemelkedését segítjük. Ehhez öntől is azt várjuk, hogy a következőkben az előttünk álló munkákra koncentráljon – áll többek között a levélben, írja az ozd.hu.

 

Költözik a reuma?

Több pályázat benyújtását is támogatta a képviselő-testület a csütörtöki ülésen. Az egyik a Sajóvárkony-Tábla térségében lévő iparterületet érinti. Az önkormányzat a leghátrányosabb helyzetű kistérségek komplex fejlesztését célzó program keretében infrastruktúrára pályázik. A terület feltöltésének és tereprendezésének, valamint feltáró út megépítésének, ivó- és szennyvíz, gáz és elektromos áram közművek kiépítésének összköltsége 400 millió forint, az igényelt támogatás 200 millió forint.

Az Almási Balogh Pál Kórház Nonprofit Kft. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kíván pályázatot benyújtani Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban című felhívásra. Ennek keretében korszerűsíteni kívánják a központi intenzív osztályt és a Gyújtóról felköltöztetnék a reumatológiát a kórház épülete mellett kialakítandó új – több mint négyezer négyzetméteres – komplexumba. A pályázathoz a tulajdonosi hozzájárulást az önkormányzat megadta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp