2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
KSH: 1 százalékkal nőtt az ipari termelés decemberben

KSH: 1 százalékkal nőtt az ipari termelés decemberben

KSH: 1 százalékkal nőtt az ipari termelés decemberbenMíg tavaly novemberben még 6,8 százalékos csökkenést mutatott az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, 2009 decemberében már 1 százalékos növekedést mért a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A KSH pénteki közleménye szerint tavaly az év egészében az ipari termelés volumene 17,7 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2008-ban. A termelés decemberben munkanaptényezővel korrigálva 1,4 százalékkal esett az egy évvel korábbihoz képest, míg az előző hónaphoz, 2009 novemberéhez képest a szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazított ipari termelési index decemberben 5,7 százalékkal csökkent.

Az ipari termelés visszaesése 2008 októbere óta megszakítás nélkül tartott november végéig, ám tavaly szeptember óta már folyamatosan csökkent a visszaesés mértéke, s először decemberben növekedést mutatott az index.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…