2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

A Miskolci Egyetem és a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet együttműködési megállapodása

A korábbi évek különböző típusú együttműködéseinek tervezhetőbbé és szorosabbá tétele érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet. Az együttműködés a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karát és az Alkalmazott Földtudományi Kutató Intézetet érintette. Az együttműködés kiterjesztését és új tartalommal való megtöltését a Miskolci Egyetem és az Innocenter Kft. alábbi című, támogatásban részesített pályázata tette lehetővé. „Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre környezetbiztonsági kutatási területeken”.
A pályázati projekt átfogó célja a Miskolci Egyetem nemzetközi kutatás-fejlesztési potenciáljának növelése a környezetbiztonsági kutatások területén. Ezen átfogó cél megvalósítása érdekében a Miskolci Egyetem jelen projekt keretében három kiemelt célt fogalmazott meg, mely célok a következők:
a)    A kutatások nemzetközi beágyazottságának növelése. Ennek keretén belül a kutatók kutatás-módszertani továbbképzésének megvalósulása, az európai uniós kulcstechnológiákhoz igazított új kutatási területek megtalálása, innovatív pilot kutatási projektek megvalósulása.
b)    A gazdasági szférával való együttműködés fokozása. A nemzetközi K+F és innovációs együttműködés, nemzetközi kapcsolat- és hálózatépítés, a kutatói teamek és a vállalkozások közötti tudományos együttműködések elősegítése, valamint a kutatás-fejlesztést támogató tudományos adattárak, adatbázisok beszerzése, fejlesztése.
c)    A Miskolci Egyetem K+F+I feltételrendszerének javítása, a tudástermelés fokozása érdekében, vagyis fiatal kutatók alkalmazása, fiatal kutatók, doktoranduszok és hallgatók bevonása, és ez által tapasztalatszerzés a nemzetközi kutatásokban.

A projekt eredményeként a nemzetközi kutatás-fejlesztési programok szereplőivel való intézményes együttműködésre építve növekedni fog a Miskolci Egyetem potenciálja a kutatás-fejlesztés, és ezen keresztül az innováció terén.

Az együttműködési megállapodás kiterjed a két szervezet közös innovációs és fejlesztési tevékenységének vagy szolgáltatásainak fejlesztésére,  közös K+F irányok meghatározására, nemzetközi partnerkeresések közös megvalósítására, törekvés a H2020, valamint más nemzetközi projekt-kezdeményezésekben való közös fellépésre, közös pályázati részvételre. A preferált nemzetközi pályázatokon való közös részvétel mellett az együttműködő felek szándékaikat fejezik ki a magyar K+F pályázati rendszerben való közös fellépésre is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek