2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A közoktatás napját ünnepelték Kazincbarcikán

Hét óvodás és óvodapedagógus, illetve huszonhárom diák-tanár páros vett át tárgyjutalmat a 2012-es közoktatás napi ünnepségen.

A helyi művelődési központban megtartott rendezvénnyel Kazincbarcika városvezetése minden évben a közoktatásban dolgozók áldozatos munkáját köszöni meg. A több mint háromórás ünnepségen helyi óvodások, iskolások műsorai szórakoztatták a közönséget. Színvonalas produkcióikért – a felkészítő pedagógusokkal együtt – ők is ajándékot kaptak.  

Bíznak a zökkenőmentes átadás-átvételben

– Közeledik január 1-je, amikor a magyarországi köznevelés rendszerét teljesen új alapokra helyezik. Már megalakultak a tankerületek, november 1-jétől pedig kinevezték a tankerületi igazgatót, aki az államosított iskolák szakmai irányításáért felel – mondta Klimon István oktatásért felelős alpolgármester ünnepi köszöntője bevezetőjében.
– Jövő év elejétől – az óvodákat kivéve – az állam lesz a fenntartója a nevelési-oktatási intézményeknek, az önkormányzatok a működtetésben kapnak feladatokat. Városunk mindig a tőle telhető legtöbbet adta az intézményeknek, most a működtetési szerep a maximum, és azt vállaljuk is. Remélem, a közelgő átadás-átvétel rendben zajlik majd, senkit nem ér sérelem. Abban biztos vagyok, hogy az intézményekben dolgozók mindent megtesznek, – legyenek államilag fizetett pedagógusok, vagy az ő munkájukat segítő önkormányzati alkalmazottak -, hogy az iskolák tartsák a jól megszokott színvonalukat – fejtette ki az alpolgármester, aki külön köszönetét fejezte ki az ünnepségen részt vevő diákoknak, akikért a pedagógusoknak érdemes dolgozniuk, „még ha ez a munka néha nagyon nehéz is”.

Díjazták az év legjobbjait

A tárgyjutalmak mellett idén is átadták a Kazincbarcika Város Önkormányzata által alapított „Év diákja”- és „Év tanára”-elismerést, valamint a Sajóvölgye Takarékszövetkezet jóvoltából az „Év tanulója” és az „Év tanára” kitüntető címeket.
A 2012-es „Év diákja” a Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskolájának 8.a osztályos tanulója, Kövér Aida lett. Az „Év pedagógusa”-díjat Molnárné Marczis Erzsébet, a tagiskola ének-történelem szakos pedagógusa érdemelte ki. Az elismeréseket Szitka Péter polgármestertől, Klimon István és Sztupák Péter alpolgármesterektől vették át.
Az „Év tanulója” kitüntető címet Csorba Dorottya, a Pollack Mihály Általános Iskola 8.a osztályos tanulója nyerte el; míg az „Év tanára”-címet és az azzal járó ajándékot rajztanárnőjének, Gyöngyi Istvánnénak adta át a Sajóvölgye Takarékszövetkezet képviseletében Kertészné Siegel Katalin.

Tárgyjutalom, óvodák
– Putnoki Bálint (Mesevár Tagóvoda), dr. Megyeryné Rácz Andrea (Füzike Tagóvoda)
– Salagvárdi Réka (Mesevár Tagóvoda), Fehér Béláné (Mesevár Tagóvoda)
– Bálint Dominik (Építők Úti Tagóvoda), Hütter Csilla Andrea (Építők Úti Tagóvoda)
– Rozgonyi Milán (Csokonai úti székhelyóvoda), Pásztor Katalin (Napsugár Tagóvoda)
– Schmelczer Noémi (Csokonai úti székhelyóvoda), Jakab Gáborné (Csokonai úti székhelyóvoda),
– Sánta Alexandra (Zöld Titkok Kastély Napköziotthonos Óvoda), Mertusné Varga Katalin (Zöld Titkok Kastély Napköziotthonos Óvoda)
– Romanovics Amanda (Angyalkert Görög Katolikus Óvoda), Bodnár Istvánné igazgató (Angyalkert Görög Katolikus Óvoda)
(első név: óvodás, második név: felkészítő pedagógus)

Tárgyjutalom, általános iskolák (diák-tanár párosítás)
– Ádám Jenő Tagiskola: Kozma Axel – Bojtárné Páhi Mónika, Hanuska Gábor – Molnárné Madar Mária, Anga Laura – Pallai Anna
– Árpád Fejedelem Tagiskola: Martinkó Miklós – Demeter Gézáné, Ládi Emese – Nyáriné Poór,
Sándor Tamás – Kónyáné Dona Éva
– Dózsa György Tagiskola: Debreczeni Kata – Hubayné Ágoston Mária, Farkas Katalin – Ópris Gáborné, Bodnár Gréta – Szentesi Mária
– Gárdonyi Géza Tagiskola: Pollák Nikolett – Lukácsné Bogár Mónika
– Kazinczy Ferenc Tagiskola: Imre Eszter – Fazekasné Szabó Ágnes, Szobonya Csenge Dóra – Király Istvánné, Török Eszter – Pálné Szendi Nóra
– Pollack Mihály Általános Iskola: Kerek Csombor – Molnárné Dudás Katalin, Kerekes Zita – Fülöp Mária, tagozat – Batki Eszter – Szeleczky Erika
– Tompa Mihály Református Általános Iskola: Fodor Fruzsina – Kolumbánné Molnár Annamária

Tárgyjutalom, középiskolák (diák-tanár párosítás)
– Szalézi Szent Ferenc Gimnázium: Csiszárik Katalin – Harasztosi Viola
– Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium: Kristóf Klaudia – Kiss Katalin
– Surányi Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium: Kató Kitti – Hódosi Katalin, Kujan Krisztina – Rédei Dóra
– Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskola Tagiskola: Grulyó Lívia – Horkai Attiláné
– Irinyi János Szakközépiskolai Tagiskola: Károlyi Máté – Budai György
– Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény: Nánássy László – Valádi Zsolt

Fotó:Barcika Art

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek