2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

„Karácsonyi körmenet”

Megkezdődtek a hagyományos karácsonyi köszöntések a városban.

Szép hagyomány Kazincbarcikán, hogy a város önkormányzatának vezetői minden esztendő végén meglátogatják a szociális és gyermekintézményeket, megajándékozzák a nagycsaládosokat és otthontalanokat.
Kedden, szerdán és pénteken összesen hat intézményegységben járt Szitka Péter polgármester, Klimon István és Sztupák Péter alpolgármesterek.

Könnyes szemmel…

Kedden a Szociális Szolgáltató Központ Gyermekek úti gondozóháza, majd idősek otthona volt a körút első két állomása. A lakók boldog mosollyal várták a vendégeket és hálás tapssal köszönték meg a színvonalas ünnepi műsorokat.
Szerdán az Építők úti idősek klubja, a Jószerencsét úti idősek Otthona és a muskátli nyugdíjasház lakói fogadták meghatódva, könnyes szemmel az ovisok, diákok műsorát.
Pénteken délután a városi sportközpontban a nagycsaládosokat köszöntötte és lepte meg csomaggal a város, a Szociális Szolgáltató Központ és a helyi egyesület vezetése.
A körútból idén sem maradtak ki a hajléktalanok: alapvető élelmiszerekből álló csomagot kaptak a rászorulók.
Advent negyedik hetében még további karitatív események is lesznek a városban; az Egressy Béni Művelődési Központban péntekig várják a felajánlásokat, melyeket a karitasz helyi csoportja oszt szét a rászorulók között.

Fotó:Pálinkó Gábor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …