2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 453 HUF
A harmincnegyedik a Lázbércieké!

A harmincnegyedik a Lázbércieké!

A harmincnegyedik a Lázbércieké!Újabb gépkocsit vehettek használatba a megyei polgárőrök tegnap dr. Mecser Tamás r. ezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetőjétől .

Az elmúlt években összesen már 34 személygépkocsit adott a rendőrség használatba a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség részére. Az üzemeltetésre most átvett Lada Niva terepjárót a megyei polgárőr szövetség Lázbérci Polgárőr Egyesülete használja tovább az elkövetkezendő időben.

Az átadáson megjelent többek között, dr. Mecser Tamás r. ezredes főkapitány helyettes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatója, Ruszkai József r. ezredes az ORFK GF Észak-Magyarországi Gazdasági Ellátó Igazgatóság Igazgatója, Oláh József r. alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Vezetője, Csóra György a B-A-Z. Megyei Polgárőr Szövetség Elnöke, Kovács Zsolt az ÉRV ZRt. elnök-vezérigazgatója, Pintér János a Lázbérci Polgárőr Egyesület Elnöke.

Az átadáson elhangzott, hogy a helyi polgárőrök feladatuknak tekintik többek között az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek ZRt. Lázbérci víztározója és víztermelő üzeme vagyon-, környezet- és vízbázis-védelmének ellátását, továbbá a környező települések közrend, közbiztonságának fenntartásában való folyamatos közreműködést.

 

Információs háttér:

A polgárőrség Magyarországon 1990-ben kezdte meg működését, ekkor szerveződtek az első polgárőr egyesületek. Az eltelt mintegy húsz év alatt szinte majd minden településre kiterjedően létrejött a társadalmi bűnmegelőzés tömegbázisa. Mára a polgárőrség rendőrséggel való kapcsolata folyamatosnak és hatékonynak mondható, a polgárőrök tevékenysége pedig társadalmilag elfogadottá és megbecsültté vált.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

A harmincnegyedik a Lázbércieké! A harmincnegyedik a Lázbércieké!

A harmincnegyedik a Lázbércieké!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek