2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

135 millió Ft-os támogatásban részesül a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola

Innovatív kezdeményezések megvalósítása címmel került benyújtásra az a pályázat, mely tavaly tavasszal támogatásban részesült. A projekthez az iskola fenntartója, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 135 891 880 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott.
A pályázat általános célja a megújuló, magasabb szakmai színvonalon működő köznevelési rendszer támogatása, az oktatás minőségének, hatékonyságának javítása, valamint az egész napos iskolai nevelés és foglalkoztatás elterjesztése.
A projekt keretében rengeteg, különböző szakmai program valósul meg, többek közt lesznek környezeti nevelést, fenntarthatóságot szolgáló tanórán kívüli tevékenységek (erdei iskola), szabadtéri jellegű mozgásos tevékenységek (ügyességi verseny, bajnokság), idegen nyelvi témahetek (angol és német nyelvből), egészségfejlesztő-szemléletformáló iskolai programok, szaktárgyi továbbképzések, és mindezek megvalósításához különböző szakmai együttműködéseket alakítanak ki. A projekt eredményeként a fejlesztéseknek, képzéseknek köszönhetően a pedagógusok szakmailag továbbfejlődhetnek, a környezet és egészségtudatos szemléletformáló programok rendszeressé válnak és beépülnek az iskola életébe, a digitális, sport- és egyéb taneszközök intézményi szintű fejlesztése, elősegíti a diákok készség- és képességfejlesztését, a rendszeres testmozgásra való igény kialakulását.
Az intézmény vezetői menedzsmentképzésen, a pedagógusok egy része a mindennapos testneveléshez kapcsolódó továbbképzéseken, más része pedig a pedagógiai kultúra fejlesztését elősegítő továbbképzéseken, egészséges életmódra nevelés, környezettudatos magatartás, infokommunikációs technológiák, népismeret, honismeret képzésen vehet részt. Lehetőség nyílik az intézmény részére új eszközök beszerzésére is, melynek keretében többek között sporteszközök, kerti szerszámok, interaktív tábla, hordozható labor vásárlására kerül sor.
A projekt hatására az iskola pedagógiai módszertanában megújulhat, magasabb színvonalon valósulhat meg az oktatás, és a diákok egészség – és környezettudatos szemléletének kialakításában is nagy előrelépés történhet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek