2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 389 HUF
1 GBP 449 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A Gödöllői Királyi Kastély kapta az első Kastély védjegyet

A Gödöllői Királyi Kastély kapta az első Kastély védjegyet

Országszerte zajlik a szálláshelyek, a szabadvízi strandok minősítése mellett a Kastély védjegy odaítélése; a Gödöllői Királyi Kastély elsőként szerezte meg a minősítést, az ünnepélyes védjegytábla-átadót június 26-án tartották.

 

 

 

 

 

 

A június elején indult Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy célja, hogy egy turisztikai kínálati, szolgáltatási szempontokat előtérbe helyező kidolgozott szempontrendszer alapján kiemelje a magas szolgáltatási színvonalat képviselő, egyedi turisztikai élményt nyújtó attrakciókat.
A Magyarország kincsei – Kastély védjegy célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az épített magyar kulturális örökségre. A minősítés a látogató számára garanciát jelent a minőségi vendégélményre, már a megérkezés előtti tájékozódástól egészen a távozásig. Másrészt az objektív szempontrendszer szakmai iránytűként is szolgálhat az üzemeltetők részére, hogyan tudják a látogatói élményt magasabb szintre emelni, történelmi örökségünket a modern kor igényei szerint bemutatni minden korosztály, kiemelten a fiatalabb generációk számára. Az elvárt alap kényelmi szolgáltatások közé tartozik az érkezés előtti tájékoztatás magyar és angol nyelven, a létesítmény teljes területén elhelyezett pihenő-és frissítőpontok, széles körű családbarát szolgáltatások és programok, gyermekfoglalkoztató, felújított mosdóblokkok, brandingelt terméket értékesítő múzeumshop, online és offline turisztikai tájékoztató anyagok, kitáblázott parkoló online fizetési lehetőséggel.
A minősítés kizárólag a turisztikai attrakcióként működő és hasznosított kastélyokat célozza, a kastélyszállodákat nem. A minősítés önkéntes alapon történik, és három évre érvényes.
A Magyarország kincsei védjegyrendszer célja, hogy a legjobbakat keressük, nem cél, hogy az összes hazai attrakciót minősítsük – hangsúlyozta Könnyid László (Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft.) az első kastélyvédjegy átadóján. – A kastélyvédjegy olyan minősítési szempontokat tartalmaz, amely minden vendégnek, 0-tól a 100-éves korig garantálják a látogatói
élményt és ebben a hazai kastélyok között magas színtű családbarát szolgáltatásaival élen jár a Gödöllői Királyi Kastély – tette hozzá.
Az egységes márkajelzés mögött azonos tanúsítási folyamat és azonos elvek mentén felépülő, de a különböző turisztikai területek jellegzetességeit is figyelembe vevő objektív minőségi kritériumrendszer áll. Az ernyővédjegy azonban nemcsak különböző turisztikai területek lefedésére képes, hanem azon látogatói igényekre is hatékonyan tud reflektálni, amelyek nem korlátozódnak egy-egy attrakció-típusra. Legyen szó a környezetbarát, fenntartható működésről, vagy az akadálymentességről, hozzáférhetőségről, ezek olyan elvárások, amelyek bármelyik turisztikai területen működő szolgáltató, attrakció számára releváns látogatói szempontokként jelenhetnek meg – emelte ki az ügyvezető igazgató.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek