2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Szijjártó Péter megszavazta az újabb uniós fegyverszállításokat Ukrajnába – Hogy is áll az Orbán-kormány a háborúpártisággal?

DK: Szijjártó Péter megszavazta az újabb uniós fegyverszállításokat Ukrajnába – Hogy is áll az Orbán-kormány a háborúpártisággal?

Ma érkezett a hír, hogy Orbán Viktor külügyminisztere, Szijjártó Péter is megszavazta tegnap, hogy az Európai Unió 3,5 milliárd euróval növelje azt a pénzügyi keretet, amelyből például az ukrajnai uniós fegyverszállításokat finanszírozzák.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány újabb fegyverszállításokat szavazott meg a háborúban álló Ukrajnának, miközben hazug óriásplakátokon vádolja háborúpártisággal az ellenzéki politikusokat. Orbán Viktor Brüsszelben gyáva és súlytalan politikusként már 11 uniós szankciós csomagot szavazott meg és most is igent mondott az ukrajnai fegyverszállításokra, eközben itthon melldöngetve uszít az Európai Unió ellen. Orbán Viktor gátlástalanul hazudik a magyaroknak a háborúról, a szankciókról és az inflációról is. Pedig nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció, csak orbáni infláció. Dobrev Klára szociáldemokrata Árnyékkormánya viszont azon dolgozik, hogy Magyarországon megőrizze a békét és a biztonságot, letörje az orbáni inflációt, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

dr. Molnár Csaba, a DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …