2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Bő két hét múlva kezdődik az egyetemi EB Miskolcon

Bő két hét múlva kezdődik az egyetemi EB Miskolcon

Tizenegy országból több mint kétszáz sportolót várnak Miskolcra európai egyetemekről az alig több mint két hét múlva kezdődő, Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságra, melyet a Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club közösen rendez 2023. július 13. és 19. között.

A sportesemény az Európai Egyetemi Sport Szövetség és a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség együttműködésben valósul meg. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) páratlan években Európai Egyetemi Bajnokságokat (EUC) szervez sportáganként különböző helyszíneken. 2023-ban Európa-szerte 20 sportágban rendeznek EUC-t.

 

Gonda Daniella tollaslabdázó, aki a tavalyi Európai Egyetemi Játékokon női egyéniben a döntőig jutott, és ezüstéremmel fejezte be a küzdelmeket, már nagyon várja a miskolci Tollaslabda Európai Egyetemi Bajnokságot.

„Magam is elindulok a bajnokságon, és remélem, hogy a tavalyi ezüstnél is fényesebb éremmel lehetek majd gazdagabb a végén. A mezőny nívós, jó játékosokból áll. A tollaslabda nagyon látványos sport, így biztos, hogy jól fognak szórakozni azok, akik kilátogatnak a mérkőzésekre.”

 

Biros Péter, a miskolci származású, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó pedig a Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokságot várja nagyon.

„A magyar egyetemi bajnokság nagyon erős, ahogy a nemzeti bajnokság is Európa egyik, ha nem a legerősebb bajnoksága. Vannak olyan játékosok, akik már kipróbálták magukat mindkét szintéren, így jó meccsekre, színvonalas összecsapásokra számítok. Külföldről két angol, köztük az Oxfordi Egyetem, valamint egy holland egyetem csapata képviselteti magát a megmérettetésen, melynek végén magyar egyetemi győzelmet várok.”

 

Tesztesemény – 2024-ben Miskolc-Debrecen közös rendezés

Az idei Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemi Bajnokság egyben a 2024-es, Miskolc és Debrecen közös rendezésében megvalósuló Európai Egyetemi Játékok (EUG) hivatalos teszteseménye is. Az EUG Európa legnagyobb hallgatói sporteseménye, a résztvevők létszámát tekintve a nyári olimpiát követő harmadik legnagyobb sportrendezvény a világon, melyre az európai egyetemisták, a kontinens felsőoktatási közössége és sportszerető közönsége egyaránt odafigyel.

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek