2022. 08. 7. vasárnap

Ibolya
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Legyen jobb a gyermekeknek a Bodrogközben is!

A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás az európai uniós támogatású Gyerekesély pályázat keretein belül valósítja meg az átfogó, széles körű összefogásra épülő, integrált térségi programot. Ezáltal növeli a környező településeken élő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik felzárkózási esélyét. A kistérségből fájóan hiányzik néhány alapvető humánszolgáltatás, amelyek éppen a gyerekek esélykülönbségeit hivatottak kiküszöbölni, enyhíteni, vagy éppen a szegénységben élő gyermekes családokat segíteni.  A védőnői szolgálat és a gyermekorvosi rendelés kapacitáshiánnyal küzd, néhány településről akár 40 kilométert kell utazni, hogy orvos lássa a beteg gyereket.

A Gyerekesély program keretein belül Közösségi Szolgáltató Házakat, Biztos Kezdet Gyerekházakat hoznak létre, illetve változatos szolgáltatásokat biztosítanak, például egészségügyi szűrővizsgálatokat, nyári napközis táborokat szerveznek, a programban közreműködő helyi szakembereknek képzést tartanak. Baba-mama klubok segítik majd a kisgyermekes családokat, továbbá kistérségi szinten összehangolják a szociális, gyermekjóléti szolgáltatásokat.

Biztos Kezdet Gyerekházakat, valamint Közösségi Szolgáltató Házakat alakítanak ki és működtetnek többek között Karcsa, Tiszakarád és Semjén községben. Közösségi programoknak helyet adó szolgáltató ház létesül Karcsa községben. A kistérség mind a 17 települése részt vesz a projektben, amelyben egészségügyi szűrések, nyári táborok, óvodai foglalkozások és számos program várja majd az itt élő gyerekeket es szüleiket.

A kistérségi gyerekesély projekt alapvető célja a szegénység, különösen a gyermekszegénység csökkentése, illetve újratermelődésének, átörökítésének megelőzése a „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia, valamint a Társadalmi Felzárkózási Stratégia célkitűzéseivel összhangban.  A projekt a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben élő családok gyermekeinek teremt valódi esélyt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…