2022. 07. 1. péntek

Tihamér, Annamária
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Innovációkkal készül 20 éves jubileumára a pécsi Honsa Kft.

Innovációkkal készül 20 éves jubileumára a pécsi Honsa Kft.

Új termék, kapacitásbővítés és gyártósor modernizálás – csak néhány innováció, amellyel a Honsa Kft.a tavalyi évet zárta. 2019 azonban még ennél is több fejlesztést ígér a pécsi nagyvállalat életében. A cég 20 éves jubileumára készülve az év első felében 4900 m2-es gyártó- és raktárépület építésébe kezdett, ami további fejlesztéseket és munkahelyteremtést eredményez. Az új épület átadását a nyár végére tervezik.

 

A pécsi Keleti Ipari Park területén elhelyezkedő nagyvállalat mára a világ egyik vezető autóalkatrész-gyártó vállalatává nőtte ki magát. Egyedülálló termékük a saját fejlesztésű technológiával készülő csomagtér-fedlap, amit nemzetközi piacra gyártanak immár két évtizede. A vállalat termékpalettája tavaly nyáron tovább bővült, 2018 augusztusa óta kalaptartókat is gyártanak világelső autógyárak számára. Közvetlen beszállítói státuszban dolgoznak a Volkswagen, Audi, Jaguar, Porsche, Land Rover, Seat, valamint a BMW autógyáraknak.

 

Az új termék bevezetése nemcsak a megrendelői kör bővülését eredményezte, hanem a pécsi telephely kapacitásbővítését is magával hozta. A jelenleg üzemelő, három épületegyüttesből álló, 14 ezer négyzetméteres termelési terület újabb gyártócsarnokkal és raktárépülettel bővül az év első felében. A 4900 m2-es épület kicsivel több, mint fele részében raktárként, másik részében pedig termelési területként funkcionál majd. Ennek köszönhetően az év második felére már közel 20 ezer négyzetméteren folyik majd a termelés a Honsa Kft-nél.

 

Január közepére lerakták a tervezett épület cölöp alapjait és a 45 db vasbeton kelyhet, amire az acélszerkezet kerül, majd a panelezés és a belső kialakítás. Várhatóan április elejére a teljes épület állni fog. A munkálatok a tervezett ütemezés szerint haladnak, a kivitelezés átadását a nyár közepére tervezik. A sikeres próbaüzem után pedig nyár végére, szeptember elejére teljes kapacitással indulhat a termelés.

 

A gyártó- és raktárterület bővítése nem az egyetlen fejlesztés a Honsa Kft-nél. A kalaptartó-gyártás a meglévő üzem korszerűsítését is eredményezte, a présrészlegre új gépek érkeztek az anyavállalat oberbürgi üzeméből. Az új gépek miatt a részleg felújítása is szükségessé vált. A munkák már az ősszel elkezdődtek, várhatóan májusra a felújított présüzemet is átadják. A gyár növekedése és termelésbővülése pedig újabb munkahelyek teremtését is lehetővé teszi. A vállalat, mint a baranyai térség kiemelkedő foglalkoztatója, folyamatosan keresi új munkavállalóit, betanított munkától egészen a felsőfokú végzettséget igénylő feladatok betöltéséig.

 

A jubileumi 20 év méltó megünneplésére a fejlesztéseken és kapacitásbővítésen túl további aktivitásokat, programokat és avatóünnepséget tervez a vállalat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum