2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Medveles és Vizes Élőhelyek világnapja a Miskolci Állatkertben

Kijön-e a medve a barlangjából?

Február másodika Gyertyaszentelő napja. Ehhez a jeles naphoz számos néphiedelem is kötődik. A legismertebbhez kellenek medvék is. A Miskolci Állatkertben kettő is van. Lássuk, kijön-e a barlangjából Dorka és Borka?

A néphiedelem szerint február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, ha a téli pihenőjéből előbújó medve kijön a barlangjából és napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot a szeméből, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.

Csalogassuk elő együtt 2019. február 2-án (szombaton) 11 órától barnamedvéinket, Dorkát és Borkát “barlangjukból” és tudjuk meg, meddig tart még a tél.

Vizes élőhelyek világnapja

Február 2-a a Vizes Élőhelyek világnapja. Ezen alkalomból 13 órától a vizes élőhelyek fontosságáról, a kétéltűek védelméről Szitta Tamás, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoportjának elnöke tart előadást a Miskolci Állatkert és Kultúrpark oktatótermében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum