2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Medveles és Vizes Élőhelyek világnapja a Miskolci Állatkertben

Kijön-e a medve a barlangjából?

Február másodika Gyertyaszentelő napja. Ehhez a jeles naphoz számos néphiedelem is kötődik. A legismertebbhez kellenek medvék is. A Miskolci Állatkertben kettő is van. Lássuk, kijön-e a barlangjából Dorka és Borka?

A néphiedelem szerint február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, ha a téli pihenőjéből előbújó medve kijön a barlangjából és napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot a szeméből, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.

Csalogassuk elő együtt 2019. február 2-án (szombaton) 11 órától barnamedvéinket, Dorkát és Borkát “barlangjukból” és tudjuk meg, meddig tart még a tél.

Vizes élőhelyek világnapja

Február 2-a a Vizes Élőhelyek világnapja. Ezen alkalomból 13 órától a vizes élőhelyek fontosságáról, a kétéltűek védelméről Szitta Tamás, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoportjának elnöke tart előadást a Miskolci Állatkert és Kultúrpark oktatótermében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Komolyan veszi azt a régi mondást Bódi Sylvi, hogy „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. A modell, aki aranykalászos gazda minősítéssel is ren…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum