2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Autóhitelre van szüksége? Erre figyeljen!

Szeretne új vagy használt autót vásárolni, de nem áll rendelkezésére elegendő készpénz? Megújítaná cége járműparkját, de nem akar egyszerre nagy összeget elkölteni? Van megoldás!

Személyi kölcsön, mint autóhitel?

A legtöbb autókereskedésben nem jelent problémát, ha a vételár nagy része nem áll rendelkezésre, hiszen hitellel könnyedén áthidalható ez a probléma. Azonban a finanszírozásra gyakran autóhitelnek hívott személyi kölcsönt kínálnak, amelynél a megvásárolni kívánt jármű nem képezi a hitel fedezetét. Ez ugyan jó hír, de cserébe magas kamatokkal kell számolni, és a hitelbírálat is meglehetősen hosszadalmas. A pozitív elbíráláshoz több hónapos alkalmazotti jogviszony és az átlagosnál magasabb jövedelem szükséges.

Ez a konstrukció, tehát nem csak a rosszabb kondíciók miatt nem szerencsés, de magyarországi jövedelem hiányában vagy vállalkozók számára szóba sem jöhet.

A valódi autóhitel

Manapság autóhitel alatt a legtöbbször autólízinget értenek, hiszen hazánkban már fél évtizede nem kínálnak klasszikusnak számító autóhitelt, amelynél az ügyfél már a futamidő alatt a hitel fedezetét is képező jármű tulajdonosává válik.

Az autólízing lényege, hogy a bank megfinanszírozza az Ön által kiválasztott autó vételárának bizonyos részét, amelyet aztán előre meghatározott futamidő alatt és törlesztőrészletek mellett fizet vissza. Ez a fajta hitelkonstrukció felfogható autóbérlésként is, amelynek végén a jármű az Ön tulajdonába kerül. Ehhez csupán a kiszemelt autó vételárának kb. 20%-át kell letenni önerőként. Természetesen minél nagyobb a kezdőrészlet, a törlesztés kondíciói annál kedvezőbbek lesznek.

Az autóhitel teljes hiteldíjmutatója és a törlesztőrészletek nagysága természetesen több tényező függvénye, amelyek az igénylés nulladik lépéseként autóhitel kalkulátor segítségével hozzávetőlegesen kiszámíthatók.

Hogyan működik az autóhitel kalkulátor?

Az autóhitel kalkulátorok használata a legtöbbször igen egyszerű, néhány paraméter beállítása után megtudható, hogy milyen jövőbeli terhet jelenthet a kiszemelt finanszírozási konstrukció. Elsőként a jármű típusát kell megadni (a leggyakrabban személygépkocsi, kishaszongépjármű vagy motor) és annak évjáratát, de legtöbbször van egy felső korlát, amely a finanszírozás lejáratakor nem haladható meg. Ezt követi az igényelt összeg és a tervezett futamidő megadása, amelyek segítségével a kalkulátor kiszámolja a teljes hiteldíjmutatót és a havi törlesztőrészleteket.

Fontos, hogy lehetőség szerint olyan pénzintézetekkel és finanszírozást nyújtó cégekkel vegye fel a kapcsolatot, amelyek honlapjukon vagy mobil applikációjukon keresztül előzetes kalkulációs lehetőséget biztosítanak./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum