2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Milánói makaróni

Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
10 dkg sampinyon gomba,
35 dkg darált hús,
1 nagy doboz paradicsompüré,
10 dkg reszelt sajt
7 dkg vaj,

1 kis fej vöröshagyma,
1 marhahúsleves-kocka,
1 teáskanál cukor,
1-1 púpozott mokkáskanál oregáno
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon megfõzzük. Mindig tegyünk a főzővízbe a só mellé egy kanál olajat, hogy ne tapadjon össze tálaláskor a tészta. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a  hússal együtt ledarálom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a darált gombát, húst. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fűszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom. A reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. A kitálalt milánói makarónit ki-ki még külön is megszórja a megmaradt reszelt sajttal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sonkás-sajtos rakott tészta
Hozzávalók: 20 dkg sonka 20 dkg trappista sajt 4 tojás 2 doboz tejföl 1 csomag makaróni olaj só A tésztát főzzük ki, és tegyük bele eg…
Vajas tekercs
Hozzávalók: 5 dkg élesztő 2 dl tej pici cukor 1 kg liszt 4 db tojás   pici só kb. 25 dkg cukor 3-4 tea vaj 4-5 vanília cukor  …

További cikkek