2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Két vereség hazai földön, két diósgyőri Egyiptomban
Két vereség hazai földön, két diósgyőri Egyiptomban

Két vereség hazai földön, két diósgyőri Egyiptomban

Két vereség hazai földön, két diósgyőri EgyiptombanFelemás két héten esett túl a miskolci futballklub: előbb hazai pályán vallott váratlanul kudarcot a DVTK, majd ezt megismételten dunántúli túráján is; egyesületi szinten viszont szép siker, hogy játékosokat ad a Diósgyőr az ifiválogatottnak.

Egy vidéki klubnál, az utóbbi másfél-két évtizedben viharok által tépett Diósgyőri VTK-nál pedig különösképp ritka dicsőség, hogy ha a szövetségi szinten dolgozó szakemberek felfigyelnek egyik-másik itt futballozóra. A legutóbbi, fél évtizeddel ezelőtti kisebb „sikerkorszak” nagyválogatottja volt Miskolcról Egressy Gábor – ha nem is volt tipikusan helyi srác -, napjainkban pedig Köteles László kapus – aki viszont innen lett ismert – gondoskodott róla, hogy a kerethirdetéskor szerepeljen a listán a Diósgyőr név. „Kötél” ugyan csak a keretig jutott, pályára nemigen lépett a nemzetközi porondon, mostanra viszont átlépte az országhatárokat, hiszen nyáron Belgiumba igazolt. Mégsem marad válogatottak nélkül a Diósgyőr, avagy vice versa, a válogatottak diósgyőri nélkül, ugyanis a miskolciak alacsony átlagéletkorú csapatának két tizenéves tehetségét is behívta Egervári Sándor szakvezető a világbajnokságra készülő U20-as gárdába. Ez ugyan nem a reflektorfényben lévő nagyválogatott, de ott van „mögötte”, s magyar labdarúgás mai állapotában, nem véletlenül, majdnem annyi figyelem esik rá, mint a „nagyokra”.

Kezdjük a hír rosszabbik végével: a három aspiráns közül (az edzőtábor után) Búrány Zoltán már nem került az utazó keretbe, Balajti Ádám (csatár) és Takács Péter (középpályás) viszont annál inkább; előbbi részben itteni nevelésű futballista, utóbbi miskolci születésű. Ők ketten tehát esélyt kapnak, hogy magyar színekben szerepeljenek a következő hetekben Egyiptomban megrendezendő világbajnokságon.

Üröm az örömben, hogy a már említett módon ifjú diósgyőri gárda vélhetően megérzi majd legjobbjai közül kettőnek a hiányát, ami legalább két bajnoki fordulóban érezhető lesz. (Ha Búrány is utazott volna, akkor, sajátos szövetségi szabályozás folytán, a DVTK kérhette volna érintett meccseinek elhalasztását; két játékosra ez még nem jár.)

Más kérdés, hogy mindhárom kulcsember jelen volt az elmúlt két hét fiaskói idején… Nevezettek sem tudták megakadályozni, hogy előbb az Andrássy úton a Vasassal játszva, majd Pápán az NBI-es újonccsapat ellen ne hullajtson el egyaránt 3-3 pontot az Aczél-csapat. Aczél Zoltán tréner, miután a szezon első időszakában joggal gyűjthette be a dicséreteket és biztatásokat (Debrecen: bajnokságverés, más élcsapatok ellen: helytállás, Kecskemét: gólgazdag diadal), lassan immár magyarázkodni kényszerül: a DVTK-val körülbelül egyformán erősre – avagy gyengére – taksált riválisok nem szükségszerűen kellett, hogy szépen egymás után megverjék a borsodiakat. Mégis megtették, így a kiesés ellen, a középmezőnyhöz tartozás érdekében folytatott harcban mindkettővel szemben lépéshátrányba kerültek a piros-fehérek.

A javítási lehetőség időpontja és helye adott: a következő hétvége, vagyis szeptember 19., DVTK-stadion, este 7 óra kezdés.

                                  Balogh Attila
 
 
 
Két vereség hazai földön, két diósgyőri Egyiptomban Két vereség hazai földön, két diósgyőri Egyiptomban

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…