2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
BRFK: feljelentést csatolt a tanácsadói szerződések mellé a BKV

BRFK: feljelentést csatolt a tanácsadói szerződések mellé a BKV

BRFK: feljelentést csatolt a tanácsadói szerződések mellé a BKVMegérkezett a BRFK-hoz a BKV 2003 óta kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációja, mégpedig egy feljelentés kíséretében, amelyben a cég kéri az anyag büntetőjogi átvizsgálását – áll a rendőrség honlapján. Felidézik: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya április 21-én rendelt el nyomozást – magánszemély feljelentése alapján – hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt a BKV Zrt. tanácsadói szerződéseinek ügyében. A nyár folyamán a nyomozók tanúként hallgatták ki több, az ügyben érintett cég vezetőit és alkalmazottait, a napokban pedig megkezdődik a BKV-nál dolgozók tanúkénti kihallgatása is – tartalmazza a rendőrségi közlemény.
 
A nyomozás során első lépcsőben vizsgált szerződésekkel kapcsolatban a BRFK nyomozói áprilisban kérték be az érintett szerződések teljes dokumentációját a pénzügyi teljesítésre vonatkozó iratokkal együtt.

Miután a nyomozás során olyan információ merült fel, hogy további tanácsadói szerződések ügyében is felvetődik a hűtlen kezelés megalapozott gyanúja, a BRFK ismételten megkereste a BKV Zrt. vezérigazgatóját, kérve, bocsássa rendelkezésre a 2003 óta megkötött valamennyi tanácsadói szerződés teljes dokumentációját – közölték. Ez az anyag érkezett meg hétfőn a BRFK-hoz.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…