2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztro
  • »
  • Minden egy helyen: a késkészletek és késboxok előnyei

Minden egy helyen: a késkészletek és késboxok előnyei

Neked van késkészlet a konyhádban? Nem, most nem azokról az innen-onnan találomra összevásárolt késekről van szó, amiket a fiókban tartasz. Hanem a valódi, “hivatalos” késkészletekről. 

 

 

 

 

 

A jól felszerelt konyha alapvető része a minőségi késkészlet

 

Hogy miért pont késkészlet? Egyszerű: mert ebben minden olyan vágóeszköz megtalálható, amire csak szükséged lehet. Természetesen egy ritkábban használt hétköznapi konyhába nem feltétlenül muszáj a legdrágább profi szakácskéseket beszerezned, azonban a minőségre így is érdemes figyelni. Az Extrametál.hu késkészletei jó választást jelentenek majd a számodra is.

 

A piacon nagyon eltérő minőségű késkészletek léteznek, sőt, érdemes résen lenni, mert már a késeket is hamisítják! Ezért amikor arra szánod el magad, hogy egy minőségi késkészletet akarsz beszerezni, mindig légy körültekintő!

 

Milyen a jó késkészlet?

 

Egy jó minőségű késkészlet egyszerre felel meg több elvárásnak is:

 

  • Praktikus
  • Funkcionális
  • Ergonómikus
  • Többfajta kést, eszközt tartalmaz
  • Van hozzá élező is
  • Minőségi alapanyagokból készül
  • Jó éle van, és az jól élezhető
  • A pengéjük rozsdamentes acélból készültek
  • Nem foglal sok helyet – saját tartó vagy box segíti a kényelmes tárolást

 

Milyen késeket találhatsz egy késkészletben?

 

Nos, ez javarészt attól is függ, hogy hány részes az adott késkészlet. Most azok következnek, amelyek általában egy-egy ilyen készlet részét képezhetik.

 

  • Steak kés – ez a kés általában 10-12 cm hosszú pengével, vastag és kemény markolattal rendelkezik. Ellenálló, jól bírja a mindennapos használatot. A penge sima vagy fogazott, lehet spicces vagy tompa hegyű is.

 

  • Szakács kés – finoman ívelt alakja a zöldségek könnyű kockára aprítását teszi lehetővé. 20-30 cm közötti hosszúságú pengével rendelkezik, aminek eredményeképpen nagyon jól használható burgonya, brokkoli, alma, paprika vagy akár káposzta felszeletelésére. Erős, ellenálló, mégis rendkívül könnyen kezelhető.

 

  • Santoku kés – japán kés – sokoldalú kés, ami ideális szeletelésre és aprításra is. Lapos és egyenes éle megkönnyíti a vágást. Mivel sokkal vékonyabb pengével készülnek, lehetővé válik a hajszálvékony szeletelés és a finom aprítás is.

 

  • Kenyérszeletelő – 20-30 cm hosszú, recés élű vékony pengével rendelkeznek. Kenyér szeletelésére lettek kitalálva, de más pékáru esetén is kiválóan használhatók.

 

  • Szeletelőkés – ezek méreteikben megegyeznek a kenyérszeletelőkkel, azzal a különbséggel, hogy a pengéjük sima. A hegyük spicces, általában hússzeletek porciózására vannak használva, azok elkészítésnél használhatóak.

 

  • Univerzális kés – sok kést helyettesíthet. Hátrányuk, hogy nem elég precízen lehet velük dolgozni.

 

  • Csontozókés – a hús csonttól való elválasztására használják. Vékony és hajlékony pengével rendelkeznek, ami lehetővé teszi a húsok, májak és csirkemellek porciózását.

 

  • Zöldség- és gyümölcshámozók – könnyen kezelhető kések, három típusuk ismert. A szeletelésre a spear-tip, a hosszú és vékony csíkok vágására a sheep’s foot, a hámozáshoz a bird’s beak a legjobb.

 

Legyen minden egy helyen – válassz te is késkészletet!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…

További cikkek