2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Palócleves

Palócleves

Palócleves Hozzávalók:

75 dkg hús /lehet sertés és marha is/
75 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl

2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem

ecet

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztom a finomra vágott vöröshagymát. Utána add hozzáadom a kockákra vágott húst, fűszerezem piros paprikával sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, öntök alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt majdnem  puhára párolom. Ha ez megvan, felöntöm vízzel, és beleteszem a kicsire kockázott krumplit és a feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejfölből habarást készítek,s ha már minden puha, ezzel besűrítem a levest. Végül  megszórom finomra vágott petrezselyemmel, és egy kis ecettel besavanyítom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…