2022. 12. 2. péntek

Melinda, Vivien
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF
Palócleves

Palócleves

Palócleves Hozzávalók:

75 dkg hús /lehet sertés és marha is/
75 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 dl tejföl

2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem

ecet

Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztom a finomra vágott vöröshagymát. Utána add hozzáadom a kockákra vágott húst, fűszerezem piros paprikával sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, öntök alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt majdnem  puhára párolom. Ha ez megvan, felöntöm vízzel, és beleteszem a kicsire kockázott krumplit és a feldarabolt zöldbabot. A lisztből a tejfölből habarást készítek,s ha már minden puha, ezzel besűrítem a levest. Végül  megszórom finomra vágott petrezselyemmel, és egy kis ecettel besavanyítom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Brokkoli krémleves
hozzávalók: 1 fej brokkoli 1 db krumpli 2 dl tejszín 1 kanál liszt 1 csipet szerecsen dió Elkészítés: Megtisztítom és apróra darabo…
Babgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhahús 30 dkg szárazbab, vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, pirospaprika, répa, zeller, petrezsely…
Meggyleves hidegen
A nyár hideg gyümölcsleves nélkül, olyan, mint a szerelem csók nélkül, szokták mondani. A gyümölcslevesek közül is a meggyleves nálam a favorit. Az el…

További cikkek