2022. 01. 26. szerda

Paula, Vanda
1 EUR 359 HUF
1 GBP 429 HUF

Illatozott a frissensült tepertő, forrt a fűszeres bor Görömbölyön

Ugyan hosszú, kemény tél még nem volt,  de a szürkeségből is vágynak az emberek egy kis változatosságra, szabad téri programra. Legalábbis ezt bizonyította a részvevők száma ma Görömbölyön, ahová egész nap özönlött a vendégsereg. Lehetett finomakat kóstolni, ízletes aranysárga tepertőt enni, különlegesen fűszerezett borokat inni, s egész nap  szórakozni, mert a színpadon műsor, a sátrakban vásárolni való várta az érdeklődőket tegnap, s késő délutánig még az időjárás is kedvezett a látogatóknak.

 

A Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete volt az idén is a házigazdája a IV. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napnak, a görömbölyi Szolártsik téren. Itt 25 csapat forralt bor főzésben mérte össze tudását, s a szigorú, hat tagú szakértő zsűri, nem csupán az ízesítést, hanem a hagyományok ápolását is díjazta. Mint megtudtuk az ízesítés mellett a hőfok is nagyon fontos, hiszen 50 és nyolcvan foknak kell a bornak lennie, tehát sohasem forraljuk, csak hevítjük.

 

A tepertő mellett, volt ahol toros káposzta, s gulyás is főtt a kondérokban, no meg hurka-kolbász sült. Így étekben sem volt hiány. A közelgő Vince-nap alkalmából ökumenikus vesszőszentelést is tartottak. A színpadon az Emődi pincegazdák énekeltek, Ihos József szórakoztatta a nagyérdeműt, volt zene, tánc vigasság egész nap.

Fotó: Orosz László

Fotógaléria megtekintéséhez kattintson ide!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az év szaloncukra 2021. - Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el a díjat         …
A legmenőbb fűszertartók
A fűszerőrlők, valamint a só- és borsszórók nem csak praktikusak, de konyhánk egyik elengedhetetlen felszerelései is.       …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum