2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
10 milliós hasis fogás

10 milliós hasis fogás

10 milliós hasis fogásA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság visszaélés kábítószerrel bűntette, visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt négy borsodi férfit vett bűnügyi őrizetbe május 15-én. A rendőrség kezdeményezte az ügyészségen az elkövetők előzetes letartóztatásba-vételének indítványozását.

A múlt hét pénteken egy borsodi kistelepülésen megtartott házkutatás alkalmával a rendőrök csaknem 4 kg hasis-gyanta kábítószert, valamint a kábítószer kiméréséhez szükséges eszközt foglaltak le. A házkutatás során továbbá csaknem 50 különböző, más nevére kiállított okirat (személyi igazolvány, TB kártya, vezetői engedély) is lefoglalásra került, melyek közül többről is megállapítást nyert, hogy bűncselekmény elkövetése útján került ki a jogos tulajdonosuk birtokából.

A lefoglalt hasis értéke meghaladja a 10 millió forintot. A felmerült gyanú szerint az elkövetők előzetesen megállapodtak és meg is kezdték a külföldről beszerzett kábítószer közös értékesítését.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerrel való visszaélést a Btk. öt évtől tíz évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Ha a bíróság megállapítja, hogy a személyek a kábítószer felosztásában és értékesítésében előzetesen megállapodtak úgy bűnszervezetben részvétel bűntette miatt is felelniük kell -tájékoztatta a sajtót Gaskó Bertalan, a BAZ MRFK Kommunikációs vezetője.

 

 

10 milliós hasis fogás10 milliós hasis fogás

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek