2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Miskolctapolcára költözött a Kocsonyafesztivál

A Karola Alapítvány működtetésében lévő Miskolctapolcán található volt autós kemping ad otthont március 7-9 között a Miskolci Kocsonyafesztiválnak. Az alapítvány- amely Szikszó Önkormányzatának tulajdonában van- és a Kocsonyafesztivál szervezői erről írtak alá együttműködési megállapodást január 16-án.Szikszó polgármestere Füzesséri József arról beszélt, a volt autós kempinget már harmadik szezonban működteti az alapítvány elsősorban azzal a céllal, hogy a szikszói gyerekek, családok, idősek pihenését szolgálja.  Az öthektáros terület adott eddig helyt a Szikszó Majálisnak, de a szikszói gyerekek erdei iskoláinak. Tavaly nyáron egy nagy érdeklődést kiváltó autós fesztivál is ezen a területen zajlott.

 

Szikszó nem akarta elvenni Miskolctól azt a rendezvényt, ami a miskolciaké, bár Szikszó  elég erős hozzá, hogy egy ilyen nagyságrendű fesztiválnak  otthont adjon- jelentette ki Füzesséri József – Mivel Miskolctapolcát méltatlanul felejtették el az utóbbi években, ezért méltó helye lesz majd ennek a nagy múltú programnak ezen a területen.

 

Szikszó kiegészítő rendezvényekkel kapcsolódik az Miskolci Kocsonyafesztiválhoz. Március 1-én a  tavaly felújított Inkubátor Ház ad otthont a Kocsonyabálnak,  március 14-én pedig Kocsonyagála lesz. Március 8-án a Szikszói Városi Uszodában rendezik meg a  II. Békaúszóversenyt, amelynek fővédnöke Wladár Sándor .

 

A Szikszói Városi Uszoda különlegessége, hogy vizét az úszóverseny idejére már nem klórral fogják fertőtleníteni. 2013 nyarán  települt Szikszóra a REDO Water System Kft , akik egyedi innovációjú  vízfertőtlenítő  berendezéseket gyártanak.  A  németországi székhelyű  világcég  ajánlotta fel az uszoda számára az új fertőtlenítőt, amit a versenyre kívánnak üzembe helyezni.

Füzesséri József Szikszó polgármestere a bál és a verseny háziasszonyának a REDO Water System Kft marketing igazgatóját Nagy Anikót kérte fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek