2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Túrós rétes

Túrós rétes

Túrós réteshozzávalók:
•    50-60 dkg rétesliszt
•    3-4 dkg +8 dkg zsír
•    kb. 4 dl langyos sós víz
•    tojás
•    fél kg túró
•    5 dkg vaj
•    2 db tojássárgája
•    mazsola
•    csipetnyi só
•    cukor
•    2 tojás keményre vert habja

Elkészítés:
30 dkg lisztet teszünk egy nagy tálba, majd egy evőkanálnyi olajat, 1 db tojást és kb. 2 dl sózott vizet. Összegyúrjuk, hogy majdnem szétfolyó tésztát kapjunk. Addig gyúrjuk, amíg a tálról leválik. Ez kb. negyedóra. A tésztát cipóvá gyúrjuk, lisztezett sütőpapírra tesszük, olajjal megkenjük, s letakarva 20 percig pihentetjük.

Közben készül a töltelék:A túrót elkeverjük a puha vajjal, a tojássárgájával, a mazsolával, a sóval, a cukorral, és végül óvatosan keverjük bele a tojás keményre vert habját. A tésztát újra átkenjük olajjal, és  papírvékonyságúra nyújtjuk. A vastag széleit levágjuk, és hagyjuk pihentetni, míg megszikkad. Olajjal meglocsoljuk s rúd alakban, zsemlemorzsával megszórva megtöltjük a töltelékkel. A tésztát rúd alakúvá hajtogatjuk. Tetejét olajjal megkenjük, a tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben sütjük. Lazán hajtogassuk a vajjal vagy olajjal meglocsolt rétestésztát, hogy a tészta teteje ne repedezzen meg. Segít egy nedves törlőruha is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek