2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
Tavaszidézőben- Túrós krémes

Tavaszidézőben- Túrós krémes

Tavaszidézőben- Túrós krémesMikor ez a cikk íródik, a szerző csak reméli, hogy az újság megjelenésekor már hat ágra süt a nap.

Ebben a pillanatban azonban, amikor az erkély oldalát olyan erővel mozgatja a szél, hogy a saját gondolataim sem hallom, amikor a pléd melege még igencsak jól esik, még nehéz ezt elképzelni. Ezért választottam egy olyan süteményt, amely már a nyár hangulatát idézi, de ízvilága kellemesen hat egy kora tavaszi teázás mellé is.

Hozzávalók:

• 10 dkg porcukor
• 5 dkg vaj
• 2 egész tojás
• csipet só
• 25 dkg liszt
• 1 kávéskanál szalakálé
• 0,5 kávéskanál sütőpor

Töltelékhez:

• 20 dkg vaj
• 20 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 50 dkg túró

A porcukrot 5 dkg vajjal, 2 egész tojással, csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, a fél kávéskanál szalakálét és fél kávéskanál sütőport, majd két cipóvá gyúrjuk össze, amit legalább egy éjszakát pihentetjük. Másnap reggel a tepsi hátán170 0C-os sütőben két lapot sütünk belőle, majd még melegen deszkára teszük, mert ha kihűlt, könnyen törik.
A töltelékhez 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral jó habosra keverjük, majd a 50 dkg áttört túróval összedolgozzuk. A lapokat megtöltjük, s porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Tavaszidézőben- Túrós krémes
Tavaszidézőben- Túrós krémes
Tavaszidézőben- Túrós krémes
Tavaszidézőben- Túrós krémes
Tavaszidézőben- Túrós krémes

 

Jó étvágyat!

Köteles Viktória

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek