2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
I. Nádudvari Zöldakadémia: vita a bioenergiáról

I. Nádudvari Zöldakadémia: vita a bioenergiáról

I. Nádudvari Zöldakadémia: vita a bioenergiárólAz első nádudvari zöldakadémia konferencia május 8-án a megújuló energiák használatának magyarországi lehetőségeit vizsgálta.
– A földgázellátás kockázataira talán a zöld-, bioenergia adhat választ -, mondta el bevezetőjében Beke Imre, Nádudvar polgármestere.
Csontos János, a térség országgyűlési képviselője szerint beszélnünk kell az unió adta lehetőségekről, az EU-val kell esélyt teremtenünk a magyar mezőgazdaságban. A képviselő hangsúlyozta, hogy Kelet-Magyarországnak nem mindegy, hogyan változik az unió mezőgazdasági politikája. A klímaváltozás ma még helyi szinten nehezen követhető kihívásaira a választ az összes érvek figyelembevételével kell megadni
Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti képviselő reményét fejezte ki, hogy ha jól hasznosítjuk az uniós forrásokat, akkor az EU-s környezet- és energia politika a környezetvédelem és a mezőgazdaság fejlődését együtt és összhangban segíti. A klímaváltozás kordában tartásához jelentősen vissza kell fognunk üvegház kibocsátásainkat, ám a magyar képviselő szerint ez nem feltétlenül jár együtt kiadás növekedéssel, például a távfűtési rendszerek korszerűsítésével nem csak energiát spórolunk, hanem a lakótelepen élők költségeit is csökkentjük.
Fülöp Sándor a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa elmondta, hogy a biomassza felhasználás eredetileg egy hulladékhasznosítási lehetőség. A zöld ombudsman a szerencsi szalmaégetőre utalva elmondta, hogy véleménye szerint a helyi hő és áramtermelő kisméretű biomassza hulladék hasznosító üzemeket kellene előnyben részesíteni a nagy biomassza erőmű beruházásokkal szemben, s örvendetes, hogy a szerencsi terveket ebben a szellemben átdolgozták.
Nádudvar, 2009. május 8.
Földeák Iván
Hegyi Gyula EP-képviselő sajtótitkára

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek