2022. 12. 3. szombat

Ferenc, Olívia
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Legfontosabb tudnivalók a mikroalgák fogyasztásáról

Legfontosabb tudnivalók a mikroalgák fogyasztásáról

A mikroalga étrend-kiegészítők három fő területen – sejttisztítás és táplálás, valamint sejtvédelem – fejtik ki hatásukat. Komplex termékként támogatják a legfontosabb élettani folyamatokat. Segítik az emésztést, csökkentik a szabadgyökök előfordulását és az oxidatív károsodásokat.

Közel 4000 vitálisanyag-tartalmának köszönhetően az immunerősítésben is jelentős a szerepük. Összeszedtük a legfontosabb ismérveket és a leggyakoribb kérdéseket a mikroalgák fogyasztásával kapcsolatban.

Mikroalgák napi adagolása

Az Imunex étrend-kiegészítők fogyasztása napi 3 alkalommal ajánlott: reggel, délelőtt, valamint a déli vagy délutáni órákban. A napi 6 kapszulát bőséges folyadék – víz, gyümölcslé és rostos levek – fogyasztásával kell bevenni. A folyadék adagolását a saját testsúlyhoz kell igazítani, mivel az agák elegendő mennyiségű víz fogyasztásával együtt fejtik ki hatásaikat.


Biztonságos-e mellékhatások tekintetében a mikroalgák fogyasztása?

Teljes értékű táplálékkiegészítőkről van szó, amelyek magas biohasznosulással rendelkeznek, emiatt biztonságos és ajánlható a mikroalgák fogyasztásuk. Mivel a méregtelenítési folyamatokat is segítik, ezért az első napokban figyelni kell az esetlegesen jelentkező kellemetlen – algaméregtelenítési – tünetekre. Ez az úgynevezett méregtelenítési krízis, mely esetenként fordul elő, nem jelentkezik mindenkinél.


Ajánlható-e a mikroalgák szedése más gyógyszerek mellett?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a mikroalgák közül a Chlorellát és a Spirulinát szuperélelmiszerként említi, így ajánlott a szedése más gyógyszerekkel.

Azonban fennálló egészségügyi tünet, betegség esetén mindenképpen konzultálni kell a kezelőorvossal.

Fogyaszthatják-e kiskorú gyermekek, esetleg kisbabák is?

A mikroalgákat 1 éves kortól fogyaszthatják a gyerekek. Az ajánlott napi bevitel 12 éves korig maximum két algakapszula. A reggeli és délutáni italba – kivéve forró ital – vagy joghurtba keverve könnyű adagolni a legkisebbeknek is.

Mennyi idő után jelentkeznek az algák kiemelkedő hatásai?

A mikroalgák jótékony hatásai egyénenként eltérő időtartam után jelentkeznek. Több befolyásoló tényezőtől függ: például kinek milyen az egészségi állapota, mekkora mennyiségben van méreganyag a szervezetében.

A jó egészségnek örvendő egyéneknél már 1-2 hét után érzékelhetők az algák hatásai. Ám előfordulhat, hogy ez 1-2 hónap is lehet, ha egészségügyi problémák is állnak a háttérben.

Gyakori-e az allergiás panaszok előfordulása?

Az eddigi tanulmányokban nincs említés allergiás reakcióról a mikroalgákkal szemben. Az viszont elmondható, hogy egészségmegőrzés céljából sokat lehet tenni az algák fogyasztásával. Segít elkerülni a súlyosabb tünetek jelentkezését, illetve a már meglévő egészségügyi problémák enyhítésében is szerepe van./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

INTIMITÁS STROKE UTÁN?
Magyarországon évente 40-50 ezer ember kap stroke-ot. 1 10 percenként kerül újabb beteg kórházba emiatt a betegség miatt. 2 Hazánkban 200-250 ezer e…

További cikkek