2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Összefognak a közösségek: rekordszámú jelentkező a Let’s Colour pályázatán

Összefognak a közösségek: rekordszámú jelentkező a Let’s Colour pályázatán

Tizenkilenc megye száznegyvenhárom pályázata verseng a falfelületek megújításáért

Budapest, 2021. május 12. – Tizenkilenc megyéből összesen száznegyvenhárom közösség jelentkezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri vagy kültéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A szavazás elindult, a következő körbe a kategóriánként három legtöbb szavazatot kapott projekt jut majd be.

 

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akarnak vállalni környezetük megszépítésében. A jelentkezéseket idén is két kategóriában várták, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei, együtt valósítják meg.

Rekordszámú jelentkező

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázata a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: a szervezet működése során eddig több mint 27 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet alakított át csaknem 2500 önkéntes segítségével. Az idei felhívásra rekordmennyiségű, összesen 143 pályázat jött be, amire várhatóan több tízezer szavazatot adnak le a szavazási szakasz során. Nagy Gergely, az egyesület szóvivője elmondta: „A pandémia okozta hosszan tartó bezártság után fokozott igény mutatkozik arra, hogy az emberek egy frissebb, vidámabb, energikusabb környezetbe térjenek vissza és kezdjék el újra a közösségi életüket.” Hozzátette: „Már az előző pályázat is rekordszámú jelentkezőt vonzott, de az idei eredmények pedig minden várakozásunkat felülmúlták. Örülünk, hogy a színek ennyi közösséget mozgatnak meg, és kíváncsian várjuk, ki jut majd a döntőbe.” 

Elindult a szavazás

Szavazni egészen május 28-ig lehet a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 31-én kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50-50 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2021. augusztus végéig kell megvalósítani.

A nevezett települések: Abasár, Alsómocsolád, Aranyosapáti, Attala, Balmazújváros, Baracs, Baranyahídvég, Berettyóújfalu, Bicske, Bikal, Bodajk, Bogyiszló, Bóly, Budaörs, Budapest III. , Budapest III. , Budapest IV. , Budapest IX. , Budapest X. , Budapest XIII. , Budapest XIV. , Budapest XV. , Budapest XVII. , Budapest XXIII. , Csorna, Csurgó, Debrecen, Dombóvár, Eger, Enying, Érd, Esztergom, Felsőnána, Fertőd, Gárdony, Gávavencsellő, Gyál, Gyomaendrőd, Győr, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Harkány, Hejőbába, Hetvehely, Inárcs, Jánossomorja, Kecskemét, Keszthely, Kiskunmajsa, Kisvárda, Koroncó, Kökény, Körmend, Lakitelek, Levél, Maglód, Magyarnándor, Mályi, Mándok, Marcali, Márok, Mezőcsokonya, Mezőkeresztes, Miskolc, Mogyoród, Monor, Mór, Nagybajom, Nagyharsány, Nagykálló, Nagykanizsa, Nagymágocs, Nemesbikk, Nyíregyháza, Ócsa, Ózd, Örkény, Pap, Pápa, Pécel, Pécs, Pilisvörösvár, Polgárdi, Rábatamási, Rákóczifalva, Répceszemere, Röszke, Sajókaza, Sajóörös, Sárbogárd, Sopron, Szalánta, Szederkény, Szeged, Székesfehérvár, Szigetszentmiklós, Szirmabesenyő, Szombathely, Táborfalva, Tapolca, Tarján, Tinnye, Tiszalúc, Tiszaroff, Tordas, Üllő, Vác, Vép, Veresegyház, Zichyújfalu, Zirc.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…