2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Közös kottából kell zenélnünk”

Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke és dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat elnöke, országgyűlési képviselő részvételével tartott jelöltbemutató lakossági fórumot a Fidesz tokaji csoportja.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola aulájában megtartott fórum az EP alelnöke hangsúlyozta Magyarország Brüsszelben elért eredményeit. Kiemelte Navracsics Tibor biztos-jelölt fontosságát és az általa kezelendő oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó terület súlyát. Pelczné dr. Gáll Ildikó emlékeztetett arra, hogy komoly tárgyalásokkal sikerült elérni azt, hogy 7000 milliárd forint fejlesztési forrás álljon Magyarország rendelkezésre az aktuális, hétéves költségvetési időszakban. Ez az összeg több mint 3 százaléka a bruttó nemzeti jövedelemnek.

– Most ez itt van, a feladat az, hogy jól használjuk fel – hangsúlyozta az EP alelnöke. Az október 12-i önkormányzati választások kapcsán hozzátette, azaz elvárás a kormánypárt jelöltjeivel szemben, hogy alkalmasak legyenek a rájuk bízandó posztra. Fontos, hogy közösségi ember és csapatjátékos legyen, valamit kellő szolgálattal és alázattal rendelkezzen ahhoz, hogy a nehéz terhet viselni tudja.

Dr. Simon Csaba, a Fidesz-KDNP tokaji polgármesterjelöltje ismertette a párt választási programját. Kiemelte, hogy a várost a jelenlegi fejlődési pályáján megtartva egyfajta új úton indítsák el. A „felemelkedés programja” alcímet kapott munkaterv az olyan negatívumokat szeretné megfordítani, mint Tokaj lakosságának csökkenése, a város elöregedése és az eladó ingatlanok magas száma.
– Élhető és fejlődő Tokajra van szükségünk, arra hogy megállítsuk a fiatalok elvándorlását, ehhez viszont egységes és összetartó városvezetés kell. Fontosnak tartjuk hogy a városvezetés partnerként kezelje és együttműködjön a lakossággal – mondta beszédében dr. Simon Csaba. Hozzátette, a fejlődés nem képzelhető el a környékbeli településekkel és a kormányzattal való összefogás nélkül.

Dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke és a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hivatalba lépése óta mindig úgy tekintett Tokajra, mint a korona legékesebb gyémántjára.
– Amikor meghallja bármelyik igaz ember azt, hogy Tokaj akkor hazafias méltóság tölti el a szívét”– mondta dr. Mengyi Roland, aki szerint ez nem csupán nemzeti imánk, a Himnusz név szerinti említése miatt van.
A megyei közgyűlés elnöke hozzátette, nem élhet Tokaj mindig a múltjából, kell hogy karakteres és markáns jövőt is építsen a város.
– Az itt élők megérdemlik, hogy Tokaj újra szellemi, gazdasági és kulturális központja legyen, ne csak Hegyaljának, hanem az egész Zemplénnek. Hogyha ilyen fejlődő pályára akarjuk állítani a várost, akkor Tokaj nem lehet a következő 4-5 évben ellenzékben – emelte ki dr. Mengyi Roland.

Májer János polgármester a rendezvényen megköszönte a dr. Mengyi Roland által Tokajnak nyújtott segítséget. A közel harminc éve a zempléni kisvárost vezető polgármester hangsúlyozta, a jövőt tekintve jónak tartja a Fidesz-KDNP programját.

A rendezvényen bemutatták a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mellett a párt 6 képviselőjelöltjét, akik közt van háziorvos, borász, pincér és nyugalmazott mérnök is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek