2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Csúsztatnak és lapítanak a kiliáni biomassza égető ügyében

A részben önkormányzati tulajdonú Bioenergy-Miskolc Kft közleményét, mintha csak Kriza Ákos mondta volna tollba. Hemzseg a csúsztatásoktól. Először is az egy évvel ezelőtti közvéleménykutatás nem szólt a kiliáni fűtőmű bővítéséről, csupán arról, hogy a válaszadók szívesen látnának-e hasonló beruházásokat Miskolcon. A Jobbik is szívesen látna jól, megbízhatóan működő fűtőműveket a város ipartelepein, de nem lakóövezet mellett, és főleg nem olyan beruházótól, amely immár másodszor akarja titkokban megvalósítani égető építését, mindezt a volt szocialista és a jelenlegi fideszes városvezetés hathatós támogatásával.

Másodszor, az önkormányzat nem arról tájékoztatta a Jobbikot, hogy belátható időn belül nem valósul meg a bővítés, hanem arról, hogy amint a szükséges források rendelkezésre állnak, megvalósul.

Harmadszor, továbbra sem kaptunk választ arra, miért akarja a városvezetés a Kiliánból fűteni Diósgyőrt és a Bulgárföldet, noha 2010-ben még a hőveszteség elkerülésével magyarázták, miért kell a Kilián egy részének fűtését közvetlenül a lakótelep melletti égetőből megvalósítani. Most már nem számít a távolságból adódó hőveszteség, vagy 2010-ben sem ez volt a valódi ok, hanem egyéb üzleti érdekek?

Mindezek után továbbra is nyomatékosan kérjük az önkormányzatot, kezdjék el a lakosság tájékoztatását a beruházásról, egyúttal arra kérjük a Kilián jelenlegi fideszes és szocialista képviselőit illetve jelöltjeit – Seresné Horváth Zsuzsannát, Bartha Györgyöt, Novák Józsefnét, és Varga Andreát – formáljanak véleményt az égetőről, egyértelművé téve a választók számára: ki mit képvisel ebben a kérdésben, kitől mire számíthatnak a kiliániak.

Jakab Péter és Vass Tamás József, a Jobbik kiliáni képviselőjelöltjei

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek