2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Fertőtlenítik a medencéket Miskolcon

KÖZLEMÉNY
A Selyemréti Strandfürdőben jelenleg is folyamatban van a medencék, tartályok  fertőtlenítése, amelyet nem az ÁNTSZ, hanem a kivitelezést végző cég alvállalkozója végez. Ma ismételten megtörténik a hideg vizes kút és az abból kiinduló töltővezeték fertőtlenítése is. A vízmintavételek folyamatosak, a MIVÍZ akkreditált laborja végzi el a minták elemzését és értékelését, amelyről rendszeresen  tájékoztatást kapunk. 

A 37/1996-os NM rendelet, valamint  a 201/2001.-es Korm. rendelet szabályozza az ivóvíz  minőségű vízzel szembeni minőségi elvárásokat, mivel a medence töltéséhez és az előírt mennyiségű pótvíz beadagolásához a víznek ivóvíz minőségűnek kell lenni.
 

A medencék vizének bakteriológiai szempontból meg  kell felelnie az MSZ15234:2012-es szabványban megadott határértékeknek. A vízminták a fertőtlenítésnek köszönhetően egyébként egyre jobbak.

A nyitáshoz feltétlenül szükséges, hogy a vízminta eredmények megfelelőek legyenek, illetve, hogy a műszaki átadás-átvétel  folyamata lezáruljon. Ennek feltétele, hogy üzemeltetést gátló tényező nem állhat fenn. Ha minden rendben van, akkor lehet megnyitni a fürdőt – ez akár pár napon belül megtörténhet – és indulhat a terheléses próbaüzem, amely 30 nap. Magához a nyitáshoz  nem kell egyetlenegy hatóság hozzájárulása sem, de ha a törvényeket, előírásokat nem betartva kezd üzemelni a strandfürdő, akkor ellenőrzés, esetleges baleset, vagy fertőzés esetén ez hatósági eljárást vonhat maga után.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek