2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Jobbik: Útvesztőben az útravaló

A miskolci Jobbik szerint „olyan jól sikerült az oktatás átszervezése”, hogy a kormány az útravaló ösztöndíj leadási határidejét a nyári szünet közepére írta ki. Lehet, hogy az a cél, hogy senki se pályázzon?

Ezt kérdezte Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Mint mondta, az „útravaló ösztöndíj program” „út az érettségihez” pályázatát a Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 21-én írta ki, leadási határidőnek pedig július 30-át jelölte meg. „Aki járt iskolába, tudja, hogy ez a nyári szünet közepe” jelezte a politikus.

Hozzátette, a pedagógusok július első hetétől szabadságra mennek, előtte pedig az érettségi, a szakmai és osztályozó vizsgák foglalják le őket, ráadásul a kilencedik évfolyamra jelentkezők csak most iratkoznak be az intézményekbe. Hangsúlyozta, jegyzői és nemzetiségi önkormányzati igazolás is kell a pályázatokhoz, aminek a beszerzése nyár közepén szintén nehézkes.

Pakusza szerint az oktatás olyanok kezébe került, akik láthatóan nem értenek hozzá, illetve vannak, akik szerint a minisztérium nem akarja kifizetni az ösztöndíjakat, ezért lehetetleníti el a pályázatok beadását. „Akármelyik verzió is az igaz, látható, hogy a Fidesz ismét lehetetlen helyzetbe hoz Miskolcon és környékén nagyon sok diákot, szülőt és tanárt” – zárta gondolatait a jobbikos politikus.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…