2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Négy napon belül őrizetbe vették a rablókat

Vádemelési javaslat a 88 éves néni támadóival szemben. Mezőkeresztesen egy idős asszony 2013. január 19-én hajnali 3 órakor arra ébredt, hogy az ablakánál zajokat hall, majd a hátsó szobába ismeretlenek beugranak. A néninek még annyi ideje volt, hogy keresztlányát hívja telefonon, aki értesítette a rendőrséget. Ekkor a hálószobába behatoló, arcukat eltakaró elkövetők a kiabáló asszony száját befogták és értékek után kutattak. Kint hagyott „figyelőjük” jelzésére azonban elmenekültek a lakásból, ahonnan mobil telefont és egy pénztárcát tulajdonítottak el.

 Az azonnal kiérkező rendőrök már csak az elkövetők nyomára bukkanhattak. A helyszíni szemle során a járőrök a hóban a lakóháztól nem messze megtalálták az eldobott telefont és a pénztárcát a benne lévő készpénzzel együtt, illetve elemlámpát, fél pár kesztyűt és egy csíkos rongydarabot is.

A nyomozók megtalált eszközök és a hóban lévő cipőnyomok alapján hamarosan azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 20 éves D. Zoltánnal és L. Attilával, illetve fiatalkorú és gyermekkorú társukkal szemben. A rendőrség a fiatalkorú és felnőttkorú elkövetőket a bűncselekményt követő negyedik napon bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…