2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Négy napon belül őrizetbe vették a rablókat

Vádemelési javaslat a 88 éves néni támadóival szemben. Mezőkeresztesen egy idős asszony 2013. január 19-én hajnali 3 órakor arra ébredt, hogy az ablakánál zajokat hall, majd a hátsó szobába ismeretlenek beugranak. A néninek még annyi ideje volt, hogy keresztlányát hívja telefonon, aki értesítette a rendőrséget. Ekkor a hálószobába behatoló, arcukat eltakaró elkövetők a kiabáló asszony száját befogták és értékek után kutattak. Kint hagyott „figyelőjük” jelzésére azonban elmenekültek a lakásból, ahonnan mobil telefont és egy pénztárcát tulajdonítottak el.

 Az azonnal kiérkező rendőrök már csak az elkövetők nyomára bukkanhattak. A helyszíni szemle során a járőrök a hóban a lakóháztól nem messze megtalálták az eldobott telefont és a pénztárcát a benne lévő készpénzzel együtt, illetve elemlámpát, fél pár kesztyűt és egy csíkos rongydarabot is.

A nyomozók megtalált eszközök és a hóban lévő cipőnyomok alapján hamarosan azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket elfogtak és előállítottak.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 20 éves D. Zoltánnal és L. Attilával, illetve fiatalkorú és gyermekkorú társukkal szemben. A rendőrség a fiatalkorú és felnőttkorú elkövetőket a bűncselekményt követő negyedik napon bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, melyet a bíróság elrendelt.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek