2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Gémes Sziget Kupa Versenykiírás

A verseny a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által meghirdetett Budapesti  Tájékozódási Túrabajnokság 4. fordulója.

A verseny célja: Lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csapatoknak a tájékozódási ismereteik gyakorlati kipróbálására, bővítésére. A versenyen egyetlen pálya lesz, minden csapat azon fog végig menni, kategóriáktól függetlenül.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek (pl. távolságmérés, poligon, irányfésű stb.). A versenyen bója nélküli ellenőrző pontokat is meg kell majd keresni. Szerkesztés nem lesz!

A verseny rendezője: A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny  Bizottsága a kispesti Gémes Természetjáró Egyesület közreműködésével.

A verseny időpontja: 2013. április 14.  vasárnap

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Óbudai (Hajógyári)-sziget

A híd után kb. 50 m-re.

Megközelíthető: A Batthyány térről induló 5-ös HÉV-ről a Filatorigát megállónál kell leszállni. A HÉV megállótól még kb.150 m kell előre sétálni, majd jobbra fordulva az Óbudai Autójavító Kft. épületét és a MOL benzin kutat meg kell kerülni. A rajt és cél a hídon átmenve, balra az első útelágazás közelében lévő pihenő padnál lesz.

Az autósok számára a szigeten, a rajt közelében van egy nagy parkoló.

Indítás: 8:30 – 11:00 óra között

Nevezés: A rajtban.

Nevezési díj: nincs nevezési díj

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a dferenc@vnet.hu címre, akik nem neveztek be a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba.

Versenykategóriák:

I. alapfokú verseny

a) általános iskolások felnőtt kíséret nélkül (2-5 fő)

b) – A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság alapfokú bajnokságába

benevezett csapatok (1-5 fő)

–  16 éven aluli, általános iskolás gyerekkel versenyző családok (2-5 fő)

– általános iskolások tanári kísérettel (2-5 fő)

– felnőttekből álló csapatok és egyéni versenyzők (1-5 fő)

Azokat a kategóriákat, ahol az induló csapatok létszáma ötnél több, külön értékeljük

II. alapszintű középfokú verseny

III. középfokú verseny

IV. kiemelt középfokú verseny

A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni, de az eredményeket külön kategóriában értékeljük. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges. Kevés számú induló esetén a kategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

Térkép: 1:5000 méretarányú, 1 m alapszintközű, 2005-ben felülvizsgált, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Fénymásolt, színes és kilyukasztott plusz térképet a rajtban díjmentesen lehet kérni.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló és egy-két feladat megoldásához laptájoló is. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez vagy Lehoczki Zoltánhoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

Díjátadás: 2013. május 26-án, a Gyermeknap Kupán

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz használata tilos. A vitás helyzetek elkerülése érdekében a csapattagok együtt mozogjanak és ne legyenek egy időben különböző ellenőrző pontoknál. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből.

További információk:

Dravecz Ferenc                                    Lehoczki Zoltán

mobil: (30) 446-1481                              mobil: (20) 9822-363

e-mail: dferenc@vnet.hu e-mail: lehoczkizoli@citromail.hu

Honlap: www.tajbpbajn.x3.hu

www.gemeste.x3.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek