2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

MAGYAR DESIGNEREK SIKERE BÉCSBEN

Az idén első alkalommal kapott lehetőséget 14 magyar tervező, hogy a március 9-17. között Bécsben megrendezett Wohnen & Interieur nemzetközi lakberendezési, bútor és design kiállításon bemutathassa legújabb munkáit.

A magyar standon a hazai design legjobb termékei jelentek meg, az üvegművészettől az egyedi tervezésű bútorokon, lakástextíliákon át a formatervezett gyerekbútorokig. A résztvevő tervezők által szakmai és üzleti szempontból is eredményesnek ítélt magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg. A sikeres megjelenést tükrözi, hogy az egyik bécsi hetilap, a „Weekend Magazin” a kiállítást népszerűsítő kétoldalas cikkében a magyar tervezők munkáiról készült képeket jelentette meg.

A Wohnen és Interieur kiállítás 120 négyzetméteres magyar standja a visszajelzések szerint egyszerű, ugyanakkor eredeti megjelenésében és a bemutatott alkotások sokszínűségében is kiemelkedett a nemzeti pavilonok közül. A standon a design mellett az innovatív technológiák is szerepet kaptak.
A Bizsók Hangsugárzó Manufaktúra egyedi fejlesztésű hangrendszerét és akusztikus bútorait kimagasló érdeklődés övezte. A tervező belsőépítészek és előkelő galériák és bemutatótermek konkrét érdeklődéséről számolt be.
A világítástechnika- és designt Radnóti Tamás és Búza Krisztina képviselte a magyar standon. Búza Krisztina egyedi tervezésű, kézzel készített, újrahasznosított, merített papír felhasználásával készített lámpáit mutatta be.
Az egyedi tervezésű bútorok terén három tervező mutatta be alkotását: Vidó Nóri, Rácz Anikó (Hannabi) és Bloch Gábor. A három tervező is konkrét megkereséseket tudott beazonosítani, mind szakmai megrendelések, mind a forgalmazás terén.

Gulyás Judit nívódíjas textilművész különleges szőnyegkölteményei és Regős Anna textil-iparművész elegáns lakástextil kreációi fokozták a magyar stand sokszínűségét és egyediségét.
Az üvegművészet terén a szakma figyelmét Edőcs Márta iparművész páratlan ékszerei és lakberendezési kiegészítői, továbbá Kiss Szabolcs formatervező egyedülálló tulipán üvegkádja keltette fel.
A legnagyobb érdeklődést a Tóth Kata és Horváth Attila által tervezett Kattuska gyerekbútorok váltották ki.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…