2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Munkába állnak Miskolcon az új közterület-felügyelők

A 2011. szeptember 12-én, hétfőn a hivatali rendszerrel és jogszabályokkal ismerkednek reggeltől-estig a Miskolci Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti és Rendészeti osztályának új munkatársai.
Másnap, vagyis 2011.szeptember 13-tól már a városban teljesítenek szolgálatot.
Kedden 8 óra 30 perctől egy látványos kivonulás részesei lehetnek a városlakók.. A Szemere utcai székhelyről összesen 32, köztük a 13 új közterület-felügyelő indul járőrözni a régi kollégákkal vegyes párosban a város minden pontjára, természetesen az Avasi lakótelepre is.

Előzmény:

Miskolc város 2011. augusztusában rendkívüli közgyűlésen döntött a közterület-felügyelők létszámának bővítéséről. A Miskolci Városőrséggel a város a szerződést felbontotta. Az okok: a 2008 novemberében megalakult városőrség évente 180 millió forintjába került a városnak, miközben hatósági intézkedésre nem volt jogosultságuk. Miskolc város vezetése és polgármestere, Dr. Kriza Ákos elmondta, a városban mindenkinek érezni kell, hogy BIZTONSÁGBAN van, a helyes és járható út azonban az, ha az állam és az önkormányzat a közbiztonsági kérdéseket a rendőrségen és a közterület- felügyeleten keresztül kezeli, hiszen ők azok, akik hatóságként léphetnek fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…