2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Miskolci projektek

Két projekt indul a közeljövőben a Miskolci Városfejlesztési Kft. közreműködésével: a Patak utcai közterület-fejlesztés beruházásának előkészítése, valamint a „Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése” elnevezésű projekthez kapcsolódó Lovagi Tornák tere területén a régészeti feltárás.Patak utcai mélygarázs és közterület-fejlesztés

A Patak utcai mélygarázs és közterület-fejlesztés kivitelezését megelőzően a Patak u. 1. szám alatti épület bontását, valamint a régészeti próbafeltárásokat Miskolc MJV Önkormányzata előre láthatólag 2011. szeptember közepén kezdi meg. A bontás, valamint a régészeti feltárás során a területre való közlekedést biztosítjuk, az esetleg okozott kellemetlenségért a Tisztelt Lakosság megértését és szíves türelmét kérjük.


Diósgyőr – Lovagi Tornák tere

A „Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése” c. projekt keretében létesítendő Lovagi Tornák tere helyszínén 2011. szeptember 5-én megkezdődött a terület régészeti próba- és megelőző feltárása. A feltárási munkálatok várhatóan 2011. november közepéig tartanak. A feltárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság végzi Dr. Lovász Emese régész vezetésével. A Diósgyőri vár és környéke kiemelt régészeti lelőhely, így a feltárás során a múzeum pozitív eredményekre számít. A feltárásokról az ásatást követően adunk tájékoztatást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek