2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Nyáron 2500 rászoruló gyermek étkezhet ingyen Ózdon

Ötvenmillió forintot nyert Ózd város önkormányzata a szociális ingyenes gyermekétkeztetésre. Az előző évekhez képest ez jelentős támogatottságot jelent, így ezen a nyáron minden iskolában ugyanúgy főznek, mint a tanév során.

Az elmúlt években egy-két kijelölt iskola látta el a nyári időszakban a főzést, de sok családnak gondot okozott, hogy a lakhelyétől távolra kell az ebédért menni.
Szerdán lezárult a 2010/2011-es tanév, de a város minden iskolájában a megszokott ütemben folytatódik a főzés a következő 11 hét során minden munkanap.
Azoknak az iskoláknak, ahol csak melegítőkonyha van ugyanazok a főző iskolák készítik és szállítják az ételt, mint a tanév során. A rászorulók minden délben ételhordókban vihetik haza az ebédet.

– Kizárólag gyermekvédelmi kedvezményezett, illetve hátrányos helyzetű gyermekek vehetik igénybe az ingyenes ebédet, ami azt jelenti – itt is szeretnénk felhívni a szülők figyelmét-, hogy érvényes határozattal kell rendelkezni- jelentette ki Béri-Vitkó Ilona, osztályvezető.

Akinek nyáron jár le a határozat érvényessége és azt időben nem jelzi az iskolában; az elesik az ingyenes étkezés lehetőségétől. Idén nyáron közel 2500 gyermek jogosult erre a kedvezményre. A konyhákon csak ennek megfelelő mennyiségben készítik az ebédeket,-írja az ozd.hu.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…