2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 396 HUF
1 GBP 467 HUF

Ingyen szállítják a szemetet Szikszón

Január elsejétől ingyenes lesz a szemétszállítás Szikszón a lakosság számára. Szikszó önkormányzata ugyanis 2010. december 10-ei ülésén foglalkozott a város 2011-es költségvetési koncepciójával, amelyben tárgyalta a szemétszállítás szolgáltatásának ingyenessé tételét.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere elmondta: az újonnan megalakult képviselő-testület független képviselőkből álló csoportja több megoldást is felvázolt arra, hogyan lehetne a városban a szolgáltatások árait mérsékelni. A vízdíjcsökkentés mellett a szemétszállítási díjak csökkentésére is több tervezetet dolgoztak ki.
A december 10-ei képviselő-testületi ülésen elfogadott megoldás szerint, az önkormányzat fizeti a szemétszállítónak a lakossági hulladékelszállítás díját, amelyet a beszedett kommunális adóból és az önkormányzat más bevételi forrásából finanszíroz.
A polgármester arról beszélt: egy átlagos szikszói család ezzel a döntéssel legalább 15 000 forintot spórol majd meg 2011-ben. A szemétszállítás átlagos alapdíja évi 27 000 forint volt, a kommunális adó pedig 5000 forint. 2011-ben a kommunális adót 15 000 forintra emeli az önkormányzat, a szemétszállítás pedig ingyenes lesz a lakosság számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…