2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Desszertek » Almás rakottas
9340-almas-rakottas-ki-kit-foz-le-receptbekuldo-verseny

Almás rakottas

Hozzávalók:

 

• 1 zacskó kerekpiskóta (puha) • 1 zacskó keksz • 3 alma • 20 dkg margarin

 

• 20 dkg barnacukor • Fahéj, citromlé, reszelt citromhéj

 

A tetejére:

 

• 10 dkg margarin • 10 dkg porcukor • 1 doboz tejföl (175g) • Kókuszreszelék, tej

 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vagdaljuk. A margarint lábasba tesszük, mérsékelt tűzön megolvasztjuk, majd belekeverjük a barnacukrot. Felforraljuk, majd az almakockákat is beleforgatjuk. Így főzzük kb. 5-10 percig. Közben ízesítjük fahéjjal, egy kis citromlével és a reszelt citromhéjjal. Levesszük a tűzről.

A kerekpiskótákat és a kekszeket tejbe mártogatjuk, majd egy jénai tál alját elkezdjük kirakodni a kerekpiskótákkal. Erre almás krém kerül, majd keksz, majd megint almás krém, és így tovább, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére keksz kerüljön. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. Ezt a krémet a kekszek tetejére simítjuk. Díszíthetjük a tetejét keksszel vagy almával, de előtte szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Házi áfonyás palacsinta
Hozzávalók: A palacsinta tésztához: Hozzávalók (2-8 személyre): 25 dkg liszt 3 tojás 3 dl tej 1 evőkanál porcukor olaj vagy zsír …
Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!