Hozzávalók:
• 1 zacskó kerekpiskóta (puha) • 1 zacskó keksz • 3 alma • 20 dkg margarin
• 20 dkg barnacukor • Fahéj, citromlé, reszelt citromhéj
A tetejére:
• 10 dkg margarin • 10 dkg porcukor • 1 doboz tejföl (175g) • Kókuszreszelék, tej
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vagdaljuk. A margarint lábasba tesszük, mérsékelt tűzön megolvasztjuk, majd belekeverjük a barnacukrot. Felforraljuk, majd az almakockákat is beleforgatjuk. Így főzzük kb. 5-10 percig. Közben ízesítjük fahéjjal, egy kis citromlével és a reszelt citromhéjjal. Levesszük a tűzről.
A kerekpiskótákat és a kekszeket tejbe mártogatjuk, majd egy jénai tál alját elkezdjük kirakodni a kerekpiskótákkal. Erre almás krém kerül, majd keksz, majd megint almás krém, és így tovább, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére keksz kerüljön. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. Ezt a krémet a kekszek tetejére simítjuk. Díszíthetjük a tetejét keksszel vagy almával, de előtte szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel.