2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 485 HUF
Kezdőlap » Gazdaság » Gazdaság » Pulse Projekt a Miskolci Egyetemen

Pulse Projekt a Miskolci Egyetemen

„FÖLDI ENERGIAFORRÁSOK HASZNOSÍTÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ HATÉKONYSÁG NÖVELŐ MÉRNÖKI ELJÁRÁSOK FEJLESZTÉSE”

A Miskolci Egyetem pályázati konstrukcióra benyújtott sikeres pályázata révén kutatás-fejlesztési forrás biztosítja egy K+F stratégiai műhely kialakítását a Miskolci Egyetem területén. A konstrukció által a projekt keretében az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás 1.653.402.661 Ft, támogatási intenzitása 100%. A projekt megvalósításának időtartama: 2016. szeptember 1-től 2020. augusztus 31-ig tart.

A projekt kiemelt célja, hogy a Miskolci Egyetem Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézete kiemelkedő kutatási teljesítményével, valamint fejlesztési eredményeivel növelje tudományos potenciálját és biztosítsa meghatározó gazdasági jelenlétét. A projekt eredményei hozzájárulnak a nemzeti ásványvagyon készlet alapját képező hagyományos és nem hagyományos szénhidrogének, valamint a szénhez kötött metán készleteinek kitermelését célzó intenzív termelési technikák (EOR, EGR, CBM, ECBM) fejlesztéséhez és ezen keresztül a hazai szénhidrogén potenciál újraértékeléseihez.

A projekt keretében a stratégiai K+F műhely kutatócsoportjai újszerű kutatómunkát kívánnak végezni a hazai természeti energiaforrások fenntartható kiaknázásának témakörében, különös tekintettel az alábbi területekre:
•    a szénhidrogén telepek kihozatali hatásfok növelését biztosító eljárások kutatása és fejlesztése,
•    a nagy hatékonyságú hozamnövelő rétegkezelési eljárások kutatása és fejlesztése valamint,
•    a meddő és használaton kívüli kutak energetikai hasznosíthatósága.

A Műhely kutatási témáinak vezetői, illetve meghatározó kutatói a tudományág területén kiemelkedő elismertségű hazai és külföldi kutatók (akadémikusok, akadémiai doktorok). Az ő tudásuk, tapasztalatuk megalapozza az új innovációs eredmények sikeres megvalósítását, ugyanakkor garanciát nyújtanak a programba bekerülő fiatal kutatók kiemelkedő eredményeinek megvalósulásához is, ezen felül a külföldi kutatók jelenléte biztosíték az általuk képviselt akadémiai intézményekkel történő jövőbeli együttműködésekre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Ilyen egy jó szakmunkás
A szakmunkás egy adott szakma képviselője, aki képesítéssel és képzettséggel rendelkezik az adott területen. Gyakran fizikai munkát végez, amely során…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp