Hozzávalók:
400 dkg friss spenót levél
200 dkg zöldborsó
200 dkg sárga hüvelyű bab
2 közepes fej hagyma
400 dkg rozsliszt
50 dkg zabpehelyliszt
200 dkg margarin
1 tojás
só
víz
Elkészítés:
A liszteket egy csipet sóval, és a tojással összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd tenyerünkkel elmorzsoljuk benne. Ezután annyi vizet öntünk hozzá amennyit felvesz (kb. 1,5 dl), jól összegyúrjuk. Majd fél órát hűtőben pihentetjük. Közben egy kis vajon megpirítjuk a hagymát, majd a babbal, borsóval puhára pároljuk, mikor majdnem kész hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, friss petrezselyemmel, fokhagymával ízesítjük. Félretesszük hűlni. Közben a tésztát elosztjuk 2/3 – 1/3 arányban. Előbb a nagyobb részt ujjnyi vastagra nyújtjuk, a maradék margarinnal kikent gyümölcstorta formába tesszük, megigazgatjuk, beletöltjük a tölteléket, majd kinyújtjuk a maradék tésztát és a tetejére tesszük, villával megszurkáljuk. 180 Co-on előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd egy teflon tepsire kiborítjuk és sajtot reszelünk rá, majd még 5-10 percre visszatesszük.