2025. 10. 20. hétfő

Vendel

1 EUR 390 HUF
1 GBP 448 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Rablónyárs (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
9113-rablonyars-ki-kit-foz-le-receptbekuldo-verseny

Rablónyárs (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

A háromféle hús használata a magyar, de főleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre.

Egyedi rablónyárs vegyes húsokkal, falusi ízekkel

hozzávalók 4 főre

15 dkg borjú szűzpecsenye

15 dkg sertés szűzpecsenye

15 dkg bélszín

15 dkg csirkemáj

15 dkg füstölt szalonna

20 dkg vöröshagyma

 

 

egyéb:

hurkapálca, vagy bambusznyárs

 

pácléhez:

2 ek ét-vagy olívaolaj

1 ek szójamártás

1 ek cherry

1 ek méz

1 gerezd szétnyomott fokhagyma

1 kk frissen reszelt gyömbér

csipetnyi magyaros fűszerkeverék

pici őrölt fekete bors

 

elkészítés

A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük.

A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljük.

A füstölt szalonnából vékony darabokat vágunk, mint a húsokból.

A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük.

A pácot készítsük el, majd műanyag edényben keverjük össze a húsokkak és a májjal, hogy a pác mindenütt érje. A műanyag edényben lefedve egy órát pihentethetjük a húsokat.

A hurkapálcákat, bambusz nyársakat használat előtt áztassuk vízbe!

Amikor már minden anyagot előkészítettünk a grillezéshez, négy egyforma részre elosztjuk, majd a sertésszűzzel kezdve és befejezve, felváltva a hurkapálcákra húzzuk.

Nyáron a szabadban faszénparázs fölött, közepes tűzön, óvatosan forgatva lassan készre sütjük. Figyeljünk arra is, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai, ezért a szeletek egyik oldalát addig süssük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is tegyük ugyanezt, így kevésbé szárad ki, és megőrzi ízeit.

Ügyeljünk arra, hogy a húsok közepe is megfelelően átsüljön.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Brassói aprópecsenye
Hozzávalók: 1 kg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál morzsolt…
Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

kaik

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hallom, összevesztél a feleségeddel. Mi történt?
– Nem tudtunk megegyezni a nyaralással kapcsolatban.
– Hogyhogy?
– Én mindenképpen a Kanári-szigetekre akartam menni, ő meg mindenáron velem akart jönni.

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!