2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Rablónyárs (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
9113-rablonyars-ki-kit-foz-le-receptbekuldo-verseny

Rablónyárs (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

A háromféle hús használata a magyar, de főleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre.

Egyedi rablónyárs vegyes húsokkal, falusi ízekkel

hozzávalók 4 főre

15 dkg borjú szűzpecsenye

15 dkg sertés szűzpecsenye

15 dkg bélszín

15 dkg csirkemáj

15 dkg füstölt szalonna

20 dkg vöröshagyma

 

 

egyéb:

hurkapálca, vagy bambusznyárs

 

pácléhez:

2 ek ét-vagy olívaolaj

1 ek szójamártás

1 ek cherry

1 ek méz

1 gerezd szétnyomott fokhagyma

1 kk frissen reszelt gyömbér

csipetnyi magyaros fűszerkeverék

pici őrölt fekete bors

 

elkészítés

A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük.

A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljük.

A füstölt szalonnából vékony darabokat vágunk, mint a húsokból.

A vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük.

A pácot készítsük el, majd műanyag edényben keverjük össze a húsokkak és a májjal, hogy a pác mindenütt érje. A műanyag edényben lefedve egy órát pihentethetjük a húsokat.

A hurkapálcákat, bambusz nyársakat használat előtt áztassuk vízbe!

Amikor már minden anyagot előkészítettünk a grillezéshez, négy egyforma részre elosztjuk, majd a sertésszűzzel kezdve és befejezve, felváltva a hurkapálcákra húzzuk.

Nyáron a szabadban faszénparázs fölött, közepes tűzön, óvatosan forgatva lassan készre sütjük. Figyeljünk arra is, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai, ezért a szeletek egyik oldalát addig süssük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is tegyük ugyanezt, így kevésbé szárad ki, és megőrzi ízeit.

Ügyeljünk arra, hogy a húsok közepe is megfelelően átsüljön.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!